Arcelor Mittal

Hier vindt u informatie over Arcelor Mittal en zijn functionarissen.

  • Beurscode: MT (Aex)
  • Hoofdkantoor ArcelorMittal: Berkeley Square House, 7th Floor, Berkeley Square, W1J 6DA, London, UK
  • Arcelor en Mittal fuseerden in 2006 tot ArcelorMittal
  • Arcelor had in 2010 een R&D budget van $ 322 miljoen
  • Arcelor Mittal heeft ruim 260.000 medewerkers in dienst
  • Omzet ArcelorMittal 2011 $ 93,97 miljard. Winst Arcelor Mittal 2011 $ 2,26 miljard
  • Omzet ArcelorMittal 2010 $ 78,03 miljard. Winst Arcelor Mittal 2010 $ 2,92 miljard

Over ArcelorMittal

ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. Per jaar wordt er ongeveer 90 miljoen ton ruw staal omgezet in bruikbare producten. Sectoren waarin ArcelorMittal onder andere actief is zijn: auto-industrie, bouw en huishoudelijke apparatuur. Daarnaast levert ArcelorMittal ook de aanvoer van grondstoffen.

ArcelorMittal is ontstaan in 2006 na een fusie tussen Arcelor en Mittal Steel. De chairman, Lakshmi Mittal, bezit met zijn familie 43,6 procent van de aandelen. Voor de fusie wilde een aantal staalfabrikanten de grootste worden. Usinor, ARBED en Aceralia fuseerden in 2002 tot Arcelor. De missie slaagde niet; Mittal Steel was op dat moment al de grootste staalleverancier.

Mittal Steel begon in de jaren 1970 met het opkopen van kleine, noodlijdende staalfabrikanten in onder andere Indonesië en bouwde het imperium al snel uit.

Inmiddels is ArcelorMittal goed voor een omzet van 78 miljard dollar en levert zij tien procent van de wereldwijde staalvoorraad. ArcelorMittal is onderverdeeld in vier sectoren:

-         platte producten

-         lange producten

-         roestvrij staal

-         AMDS (ArcelorMittal Ditribution Solutions)

 

Organisatiestructuur ArcelorMittal

ArcelorMittal heeft een one tier raad van bestuur van negen leden (Board of Directors). Hiervan zijn er zeven niet-uitvoerend (non-executive directors) en vier uitvoerend (executive directors). De onafhankelijke leden zien toe op het bestuur van de uitvoerende leden. De Board of Directors stelt een Group Management Board samen (GMB) die verantwoordelijk is voor de strategische bedrijfsvoering. De leden van GMB worden gekozen door de Board en geleid door de Chairman en CEO Lakshmi N. Mittal. Alle leden van de GMB zijn ook lid van het management comité. Op deze manier zorgt ArcelorMittal ervoor dat de organisatie transparant en flexibel blijft. Ook beoogt ArcelorMittal op deze manier de ondernemersgeest van de leidinggevenden te prikkelen.

facebook