Bever Holding N.V.

  • Beurscode: BEVER (Beursgenoteerd)
  • Adres hoofdkantoor Bever Holding: Rijksstraatweg 324c, 2242 AB Wassenaar
  • Bever Holding is in 1975 opgericht, maar sinds 2006 actief op het gebied van vastgoed
  • Bever Holding bestaat uit 7 dochterbedrijven in Nederland en 4 dochterbedrijven in België
  • Er zijn 2 werknemers werkzaam bij Bever Holding
  • Totale opbrengst Bever Holding 2010: € 7,4 miljoen. Netto winst Bever Holding 2010: € 3,2 miljoen
  • Totale opbrengst Bever Holding 2009: - € 3,35 miljoen. Netto verlies Bever Holding 2009: € 3,7 miljoen

Over Bever Holding

N.V. Bever Holding is een beursgenoteerde vastgoedonderneming. Het bedrijf is actief op een breed gebied van vastgoedactiviteiten. De belangrijkste activiteit is vastgoedontwikkeling. Dit houdt in het ontwikkelen of herontwikkelen van appartementen, commerciële ruimtes en hotels. Daarnaast is het bedrijf ook bezig met het verwerven, verhuren, verkopen en beleggen in vastgoed.

Bever Holding is in 1975 opgericht en was tot 1998 een beleggingsmaatschappij. Na 1998 was Bever actief in de financiële wereld. Eerst als hoekman en later als financiële dienstverlener en daghandelaar. In 2006 gooide Bever het roer om en werd er door de aandeelhouders van de Vennootschap besloten om zich te richten op nieuwe activiteiten op het gebied van vastgoed.

Bever Holding beschikt over een te ontwikkelen vastgoedportefeuille bestaande uit 32 objecten met een vloeroppervlak van ruim 73.000 m2. Dit is verdeeld over woningbouw (54%), kantoren 10%), winkels (8%) en hotels (28%). Van deze vastgoedportefeuille bevindt zich ongeveer 44.000 m2 (60%) in Nederland. En het overige gedeelte van deze vastgoedportefeuille bevindt zich in België.

Organisatiestructuur Bever Holding

Bever Holding is een Nederlands bedrijf. Het heeft een two-tier board. Dit houdt in dat Bever Holding een separate raad van bestuur en een raad van commissarissen heeft. De directie bestaat uit één lid:  Anthony van den Ingh, die sinds 2007 de bestuursvoorzitter van Bever Holding is. Van den Ingh is niet gebonden aan een maximale periode (vier jaar), omdat Bever Holding het belangrijk vindt om ervaring te behouden. De raad van commissarissen bestaat ook uit één lid: Willy Simon, die sinds 2006 commissaris is van Bever Holding. Na een periode van vier jaar werd Simon in 2010 herbenoemd voor nog een periode van vier jaar. Simon is, na het aftreden van de heer P.C. van Keulen als commissaris in 2011,  het enige lid van de RvC. Simon is ook de voorzitter van de raad van commissarissen van Bever Holding.

Bever Holding is de moedermaatschappij van zeven dochtermaatschappijen in Nederland en vier dochtermaatschappijen in België. Het bestuur van de Nederlandse dochters wordt gevormd door Bever Holding en het bestuur van de Belgische dochters wordt gevormd door Bever Holding Participaties B.V.

Onder de dochtermaatschappijen in Nederland vallen de volgende namen: Bever Holding Participaties B.V., Plesmanlaan Ontwikkeling B.V., Bever Financial Services B.V., Muntendamsche Investerings Maatschappij B.V., Northside Investments B.V., Beheer- en Beleggingsmaatschappij Bonavella N.V. en European Property Facts B.V.

De overige dochtermaatschappijen in België heten Beverburcht N.V., Bever Bouw & Ontwikkeling N.V., Cornerhouse Louisiana N.V. en  Planvisie België N.V.

Raad van Bestuur

Raad van Commissarissen