Gemalto N.V.

  • Beurscode: AXALT (Aex)
  • Hoofdkantoor Gemalto: Barbara Strozzilaan 382, 1083 HN Amsterdam
  • Gemalto is wereldwijd in 43 landen actief
  • Gemalto heeft meer dan 10.000 medewerkers van meer dan 106 nationaliteiten
  • Nettowinst Gemalto 2012: € 305 miljoen
  • Omzet 2012: € 2,2 miljard
  • Gemalto is op 24 juni 2013 geïntroduceerd aan de AEX

Over Gemalto N.V.

Gemalto creëert digitale beveiligingsoplossingen en zorgt dat de consument in de digitale maatschappij makkelijk en veilig digitaal over informatie kan beschikken en delen met anderen. Bijvoorbeeld tijdens online bankieren, e-Overheiddiensten, toegang tot cloud-diensten en online zakendoen met externen.

Gemalto ontwikkelt en implementeert beveiligde software en besturingssystemen voor onder andere bankpassen, identiteitsbewijzen en machine identificatiemodules (MIM). Deze applicaties en besturingssystemen worden in een brede waaier van digitale toepassingen en diensten gebruikt en gepersonaliseerd naar de wensen van de eindgebruiker. Alle data die over de diverse toepassingen gaat, wordt door Gemalto beheerd en beveiligd. Eindgebruikers kunnen met de oplossingen van Gemalto veilig vertrouwelijke informatie delen.

Organisatiestructuur Gemalto


Gemalto heeft een one-tier board (Angelsaksisch bestuursmodel). De board bestaat uit de CEO Olivier Piou en tien non-executive directors met Alex Mandl als chairman van de board.

Naast de board heeft Gemalto ook een senior management committee dat wordt voorgezeten door de CEO. Naast de CEO bestaat dit committee uit tien directieleden, waaronder de CFO Jacques Tierny. De andere leden van het senior management zijn allen executive vice president van de diverse businessunits.

Meer Interviews Gemalto N.V.

facebook