GrandVision N.V.

Hier vindt u informatie over GrandVision N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: GVNV (Groot-niet-beursgenoteerd)
  • GrandVision kent zijn oorsprong in het Finse Helsinki
  • Hoofdkantoor: Schiphol Boulevard 117, 1118 BG Schiphol
  • De bestuurskamer van GrandVision bestaat uit een two-tier board
  • Het bedrijf bestaat hedendaags uit een fusie van GrandVision en Pearle

Over GrandVision

GrandVision is een optische detailhandel uit Finland die wereldwijd opereert. Het bedrijf levert professionele optische diensten als brillen met monturen, contactlenzen en zonnebrillen met en zonder sterkte. Dit doet het bedrijf zowel online als in meer dan zevenduizend winkels. Deze winkels bevinden zich in meer dan veertig landen in Europa, Amerika en Azië. De winkels die de diensten van GrandVision leveren zijn bekende winkels als Pearle, Eye Wish Opticiens en Charlie Temple in Nederland, Apollo-Optik in Duitsland en GrandOptical in Frankrijk. Meer dan 150 miljoen klanten bezoeken deze winkels. 

De geschiedenis van GrandVision

De optische detailhandel kent zijn oorsprong in 1891. Oprichter Christian Nissen opende in dat jaar in Helsinki, Finland zijn eerste winkel. Ruim honderd jaar later is GrandVision nog steeds een van de bestverkochte merken in Finland. Door de jaren heen groeide het bedrijf tot over de grenzen van Finland. In 2005 zag HAL Investments potentie in GrandVision Frankrijk en investeerde. Hierdoor kon het bedrijf nog meer groeien. Negen jaar eerder, in 1996, werd Pearle Europe B.V. opgericht, waarin HAL Investments ook investeerde. In 2011 bracht de investeringsmaatschappij Pearle en GrandVision samen, dat onder de naam GrandVision verder ging. Op die manier werd er één bedrijf met één visie gecreëerd. 

De organisatiestructuur van GrandVision

De organisatiestructuur van GrandVision in een two-tier board. Dit houdt in dat er een scheiding tussen de directie en toezichthouders is. Dit kan worden samengevat in: binnen het bedrijf zijn een raad van bestuur en raad van commissarissen. De raad van bestuur bestaat bij GrandVision uit de ceo en cfo.

Bestuurders GrandVision in het nieuws

facebook