HES International B.V.

Hier vindt u informatie over HES International B.V. en zijn functionarissen.

  • Adres hoofdkantoor HES: Elbeweg 115, 3198 LC, Europoort Rotterdam
  • HES Beheer werd in 1908 opgericht
  • Sinds 1992 is HES Beheer officieel genoteerd aan de Amsterdamse beurs

Over HES International B.V.

HES Beheer is opgericht in 1908. Het is een houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke diensten in havens verlenen. Op 28 januari 1982 kon er in aandelen gehandeld worden op de Amsterdamse effectenbeurs, in eerste instantie via de Parallelmarkt. Pas vanaf 1992 werd HES Beheer toegelaten tot de notering op de officiële markt van Euronext Amsterdam N.V.  

De kernactiviteit van HES Beheer zijn stuwaderen. Het gaat daarbij om het lossen en laden van droge en natte bulkproducten in en uit zeeschepen, coasters, lichters, treinen en vrachtauto's. De bulkproducten zijn voornamelijk bestemd voor industriële eindgebruikers. Een paar voorbeelden van bulkproducten zijn grondstoffen voor de energiemarkt, de staal- en aluminiumindustrie en de voedingsmiddelenindustrie.  

Jaarlijks wordt er door de bedrijven binnen HES Beheer 50 tot 70 miljoen ton aangevoerde tonnen gelost. De meerderheid van de activiteiten van HES liggen binnen Nederland. Daarnaast is het bedrijf ook actief in het Verenigd Koninkrijk  

De HES bedrijven beschikken over genoeg apparatuur voor een snelle lossing, belading en bewerking. Daarnaast hebben ze ruime opslagruimtes. Alle bedrijven in Nederland liggen aan diep vaarwater en hebben daardoor direct toegang tot de belangrijkste waterwegen en het railnetwerk van Europa.  

Organisatiestructuur

Het bestuur van HES Beheer bestaat uit een two-tier board. HES Beheer heeft zowel een raad van bestuur als een raad van commissarissen. De commissarissen houden toezicht op het bestuur. Het bestuur kan voor advies ook ten rade bij de raad van commissarissen. De RvC stelt het bestuur aan. De commissarissen worden aangesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

facebook