Hunter Douglas Industrial Holdings B.V.

Hier vindt u informatie over Hunter Douglas Industrial Holdings B.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: HDG (Beursgenoteerd)
  • Adres hoofdkantoor Hunter Douglas: Piekstraat 2, 3008 AB, Rotterdam
  • Hunter Douglas is opgericht in 1919
  • Hunter Douglas bestaat uit verschillende dochterondernemingen verspreid over 100 landen
  • Hunter Douglas heeft ruim 21.000 mensen werkzaam zijn in 100 landen
  • Omzet Hunter Douglas 2010 $ 2,45 miljard. Winst Hunter Douglas 2010 $ 152,8 miljoen
  • Omzet Hunter Douglas 2009 $ 2,38 miljard. Winst Hunter Douglas 2009 $ 90 miljoen

Over Hunter Douglas Industrial Holdings B.V.

Hunter Douglas is een bedrijf op het gebied van raambekleding en een producent van bouwproducten. De producten van Hunter Douglas zijn te vinden in miljoenen huizen en bedrijfsgebouwen over heel de wereld. De focus van het bedrijf ligt op het bieden van oplossingen voor alledaagse praktische behoeften – van privacy tot lichtregeling en design.

Daarnaast biedt Hunter Douglas ook een reeks mogelijkheden aan voor architecturale toepassingen, zoals innovatieve systemen voor akoestische en metalen plafonds, zonweringen, gevelbekleding en transparante panelen. Van de technische beschrijving tot de installatie werkt Hunter Douglas samen met architecten, ontwerpers en aannemers.

In 2007 worden de bedrijven 3form en NBK toegevoegd aan de Hunter Douglas groep. 3form is in 1991 opgericht met de visie om high design materialen te ontwikkelen, waarbij samenleving en de natuur belangrijk zijn. NBK Architectural Terracotta Gevels combineert de nieuwste technologie voor geventileerde, regenwerende gevels met stedelijke traditie en materialen.

Organisatiestructuur Hunter Douglas

Hunter Douglas heeft een one tier board, een board of directors. Ralph Sonnenberg is de Chairman van de board en CEO. De board van Hunter Douglas bevat naast de Chairman nog vier leden.

Hunter Douglas heeft verschillende grote operationele centra in Azië, Australië, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Ieder centra heeft zijn eigen CEO (Aad Kuiper - CEO Europa, Marvin Hopkins - Ceo Noord-Amerika, Renato Rocha - CEO Latijns Amerika en G.C. Neoh - CEO Azië). Hierdoor is Hunter Douglas over de hele wereld vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er dochterondernemingen in bijna 100 landen.

Het hoofdkantoor van de Hunter Douglas groep staat in Rotterdam en het directiekantoor staat in Luzern, Zwitserland. De groep bestaat uit 168 bedrijven met 66 fabrieken en 102 assemblage-installaties en marketingorganisaties in meer dan 100 landen. Wereldwijd heeft Hunter Douglas ongeveer 21.000 mensen in dienst.

facebook