Intertrust N.V.

Hier vindt u informatie over Intertrust N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: INTER (Midcap)
  • Intertrust N.V is ontstaan uit twee bedrijven van de broers Jan Lodewijk en Henri Daniel Pierson
  • In oktober 2015 ging het bedrijf naar de Amsterdamse beurs
  • Een management board en executive committee vormen het dagelijks bestuur van Intertrust
  • Opgericht in 1952

Over Intertrust N.V.

Intertrust is een Nederlands trustkantoor dat gevestigd zit in Amsterdam. Het bedrijf staat bekend om zijn diensten omtrent bedrijfsbeheer en outsourcingprocessen. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam, heeft het bedrijf operationele kantoren in Nederland, Luxemburg, de Kaaimaneilanden, Jersey en Guernsey. Daarnaast heeft Intertrust andere niet-operationele locaties in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten. In totaal heeft het bedrijf meer dan veertig locaties in dertig landen, waarbij het van ongeveer 40.000 organisaties de administratie beheert. 

 

De geschiedenis van Intertrust N.V.

In het vierde kwart van de negentiende eeuw startte Jan Lodewijk Pierson zijn loopbaan bij het in 1875 opgerichte handelscentrum Boissevain & Co., waarna het bedrijf in 1917 werd omgedoopt tot Pierson & Co. De broer van Jan Lodewijk, Henri Daniel Pierson, richtte in 1879 samen met Justinus Jacob Leonard Heldring het bankiershuis Heldring & Pierson in Den Haag op. Op 1 januari 1958 fuseerden de bedrijven van de twee broers tot Pierson, Heldring & Pierson.

Pierson, Heldring & Pierson werd op Curaçao in 1952 opgericht als een NV Trust Corporation. In 1975 werd het bedrijf overgenomen door AMRO Bank, terwijl ABN Bank in datzelfde jaar Mees & Hope Bankers overnam. In 1991 fuseerden AMRO Bank en ABN Bank tot ABN Amro, wat twee jaar later leidde tot de fusie van Pierson, Heldring & Pierson en Mees & Hope Bank tot MeesPierson. Vier jaar later werd het bedrijf overgenomen door Fortis, waarbij de naam veranderde naar Fortis Intertrust. 

 

Overnames door Waterland en Blackstone Group

In 2009 werd het bedrijf omgedoopt tot Intertrust en werd het verkocht aan investeringsmaatschappij Waterland. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone Group nam Intertrust in 2012 over. In oktober 2015 ging het bedrijf naar de Amsterdamse beurs. 

 

Organisatiestructuur van Intertrust N.V.

Het management board van Intertrust wordt gevormd door de chief executive officer en de chief financial officer. Daaronder bevindt zich het executive committee van negen leden, waaronder de chro, coo, cco, cso en cro. 

Interviews Intertrust N.V.

Intertrust-ceo Stephanie Miller: 'Wetten veranderen, maar principes niet'

Intertrust-ceo Stephanie Miller: 'Wetten veranderen, maar principes niet'

Snel veranderende wetgeving, een omvangrijke bedrijfstransformatie en de nasleep van een beursgang: Stephanie Miller kijkt terug op een uiterst enerverend eerste jaar als ceo van trustkantoor Intertrust en is nu klaar om kansen te grijpen die innovatie en digitalisering bieden. In al die turbulentie helpt een goed afgesteld moreel kompas: ‘Wetten veranderen, maar principes niet.’

Meer Interviews Intertrust N.V.

Bestuurders in het nieuws

facebook