Kendrion N.V.

Hier vindt u informatie over Kendrion N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: KENDR (Smallcap)
  • Hoofdkantoor Kendrion: Utrechtseweg 33, 3704 HA ZEIST
  • De producten van Kendrion worden ondermeer gebruikt in liften, voor industriële robots, medische apparatuur en airco-installaties
  • Kendrion focust zich op machinebouw, de energiesector en de medische sector
  • Kendrion heeft een two-tier board

Over Kendrion

Kendrion is een wereldspeler met activiteiten in Duitsland, Zwitersland, Oostenrijk, China en de VS. Het bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten.

De activiteiten van het bedrijf zijn ondergebracht in de businessunit Industrial Magnetic Systems, Industrial Drive Systems, Passenger Car Systems en Commercial Vehicle Systems.

Kendrion is toeleverancier voor bedrijven als Bosch, Siemens, Daimler en Hyundai. Kendrion focust zich op machinebouw, de energiesector en de medische sector.

Organisatiestructuur Kendrion

Kendrion bestaat uit een Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen en een algemene vergadering van aandeelhouders. De organisatie is onder te verdelen in de businessunits: Industrial Magnetic Systems, Industrial Drive Systems, Passenger Car Systems en Commercial Vehicle Systems. Aan deze businessunits zijn verschillende bedrijven verbonden. Om slagvaardig te blijven kent Kendrion een gedecentraliseerde bedrijfsstructuur. 

Interviews Kendrion

Yvonne Wiersma: ‘We ervaren nu pas echt het belang van goede communicatie’

Yvonne Wiersma: ‘We ervaren nu pas echt het belang van goede communicatie’

Wat is de impact van de coronacrisis op de governance van bedrijven? Daarover spreekt Jesse Thiel, country manager Benelux van Diligent, in deze serie interviews met company secretaries en general counsels. Deze keer: Yvonne Wiersma, general counsel van Kendrion, producent van elektromagnetische toepassingen. ‘Blijf nieuwsgierig, blijf het goede doen.’

Meer Interviews Kendrion

Bestuurders in het nieuws

facebook