Mosa Meat

Hier vindt u informatie over Mosa Meat en zijn functionarissen.

  • Bedrijfsnaam MOSA MEAT B.V.
  • Opgericht in 2016
  • Hoofdkantoor: Watermolen 28, 6229 PM Maastricht

Over Mosa Meat

Mosa Meat is opgericht in 2016 en is een Nederlands bedrijf dat kweekvlees ontwikkelt. 

In 2013 onthulden twee Nederlanders, wetenschapper Mark Post en voedseltechnicus Peter Verstate, ’s werelds eerste gekweekte rundvleesburger in London. De ontwikkeling van deze burger kostte jaren onderzoek en € 250.000 om te maken. De ontwikkeling werd gefinancierd door Sergey Brin, mede-oprichter van Google. 

Eind 2015 kondigden Post en Verstate de oprichting van Mosa Meat aan. Sinds de oprichting in 2016 groeit het team van wetenschappers en ingenieurs gestaag. In de opvolgende jaren werden cruciale technische mijlpalen bereikt, zoals het toevoegen van vet, het verwijderen van dierlijke componenten uit het productieproces en het verlagen van de kosten.

De missie van Mosa Meat is dat iedereen rundvlees kan blijven eten op een vriendelijke manier. Mosa Meat wil schadelijke gevolgen van de productie van veevlees voorkomen. Mosa Meat richt zich de komende jaren op het krijgen van wettelijke goedkeuring voor de verkoop van kweekvlees en het opschalen van de productie. Ook hoopt Mosa Meat de verkoopprijs omlaag te krijgen. 

Kweekvlees
Kweekvlees (of ‘celgebaseerd vlees’) is hetzelfde als conventioneel vlees, maar in plaats van een dier te slachten, wordt het vlees geproduceerd door dierlijke cellen te laten groeien.

Over Mosa Meat

Mosa Meat is opgericht in 2016 en is een Nederlands bedrijf dat kweekvlees ontwikkelt. 

In 2013 onthulden twee Nederlanders, wetenschapper Mark Post en voedseltechnicus Peter Verstate, ’s werelds eerste gekweekte rundvleesburger in London. De ontwikkeling van deze burger kostte jaren onderzoek en € 250.000 om te maken. De ontwikkeling werd gefinancierd door Sergey Brin, mede-oprichter van Google. 

Eind 2015 kondigden Post en Verstate de oprichting van Mosa Meat aan. Sinds de oprichting in 2016 groeit het team van wetenschappers en ingenieurs gestaag. In de opvolgende jaren werden cruciale technische mijlpalen bereikt, zoals het toevoegen van vet, het verwijderen van dierlijke componenten uit het productieproces en het verlagen van de kosten.

De missie van Mosa Meat is dat iedereen rundvlees kan blijven eten op een vriendelijke manier. Mosa Meat wil schadelijke gevolgen van de productie van veevlees voorkomen. Mosa Meat richt zich de komende jaren op het krijgen van wettelijke goedkeuring voor de verkoop van kweekvlees en het opschalen van de productie. Ook hoopt Mosa Meat de verkoopprijs omlaag te krijgen. 

Kweekvlees
Kweekvlees (of ‘celgebaseerd vlees’) is hetzelfde als conventioneel vlees, maar in plaats van een dier te slachten, wordt het vlees geproduceerd door dierlijke cellen te laten groeien.

facebook