RELX Plc.

  • Beurscode: REN (Aex)
  • Reed International Plc en Elsevier N.V. fuseerden in 1993
  • RELX heeft ongeveer 31.000 medewerkers in dienst
  • Omzet: € 8.278 miljoen [2017]
  • Winst: € 1.876 miljoen [2017]

Over RELX

RELX levert gezaghebbende en essentiële inhoud in toonaangevende merken. RELX biedt professionele informatieoplossingen in de wetenschappelijke, medische, juridische en b2b-sector.

 

De oorsprong van het bedrijf ligt bij een Engelse en een Nederlandse ondernemer. Albert Reed legde in 1894 de basis van Reed International PLC en begon als krantenpapierfabriek. Jacobus Robbers stond aan de wieg van Elsevier NV. In 1880 bundelden een aantal Nederlandse uitgevers en boekverkopers hun belangen in Elsevier NV en publiceerden onder andere het werk van Erasmus.

 

Reed International PLC en Elsevier NV kwamen in 1993 samen. Op 1 juli 2015 gaat alleen het moederbedrijf als RELX verder. RELX is een samentrekking van Reed, Elsevier, de databank LexisNexis en de beurzentak Reed Exhibitions. 

-         Elsevier; leverancier van wetenschappelijke en medische informatie aan wetenschappers, artsen en studenten. Opgedeeld in twee sectoren, gezamenlijk goed voor 1800 tijdschriften en 1700 boeken en naslagwerken.
-         LexisNexis Risk Solutions; workflowoplossingen die eigen informatie en die van derden met geavanceerde technologie combineren. Deze oplossingen helpen bij het evalueren, voorspellen en beheren van risico’s en het verbeteren van de effectiviteit.
-         LexisNexis Legal & Professional; verstrekt juridische en fiscale informatie en analyses voor de juridische en overheidsmarkt.
-         Reed Exibitions; organiseert meer dan 460 evenementen in 36 landen en heeft zeven miljoen actieve deelnemers. Doel van de evenementen is het organiseren van netwerken, verkrijgen van industriële inzichten en zakendoen.
-         Reed Business Information; is verantwoordelijk voor diverse datadiensten en onder andere jobsites. Tevens levert deze sector zo’n 200 vooraanstaande vakbladen die waardevolle informatie voor professionals bevat.

 

Organisatiestructuur RELX

RELX plc, RELX NV en RELX Group plc hebben ieder een raad van bestuur, die bestaan uit dezelfde leden. Het betreft bij ieder bedrijf een one-tier board. Deze bestaat uit twee uitvoerende bestuurders en acht niet-uitvoerende bestuurders.

Commissaris worden?0
shares