Refresco Gerber

 • Beurscode: RFRG (Midcap)
 • Hoofdkantoor Refresco Gerber: Fascinatio Boulevard 270, 3065 WB Rotterdam
 • Refresco Gerber heeft 5500 werknemers in dienst
 • Refresco Gerber is in 1999 opgericht
 • Omzet: 2107 miljoen [2016]
 • Netto-resultaat: 81,5 miljoen [2016]
 • Volume: 6462 miljoen liter

Over Refresco Gerber

De Refresco Group is Europa’s grootste producent van frisdranken en vruchtensappen. De producten worden niet onder een eigen merknaam verkocht, maar als huismerken van supermarkten of onder de naam van andere A-merkfabrikanten.


Refresco Gerber heeft productielocaties in onder andere Nederland, België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland bezitten ze vier productielocaties; Bodegraven, Maarheeze, Hoensbroek en Sittard. Samen met de vestiging in Nonive in België werken er ongeveer 600 medewerkers in deze vestigingen. Het hoofdkantoor van de Benelux is gevestigd in Maarheeze. In de vestigingen buiten de Benelux wordt ongeveer 80% van de omzet behaald. 


In Bodegraven wordt sinds 1969 frisdranken en vruchtensappen geproduceerd. Eerst was Refresco Gerber onderdeel van een zuivelorganisatie. In 1999 vond een verzelfstandiging plaats. In 2000 werd de Refresco Groep echt opgericht. In april 2013 werd bekendgemaakt dat Refresco wilde gaan fuseren met Gerber Emig, een bedrijf dat in 1919 opgericht is en vestigingen heeft in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Polen. In oktober 2013 wordt er toestemming gegeven voor de overname en gaan ze verder als Refresco Gerber. Voor het vergroten van hun aandeel in Amerika namen ze medio juli 2016 de Amerikaanse bottelaar Whitlock Packaging over. Eind juli 2017 tekende Refresco een overeenkomst met het Amerikaanse bedrijf Colt waardoor ze nu 19 fabrieken extra hebben in de Verenigde Staten.

Het bedrijf heeft een two-tier board structuur.

Bestuurders in het nieuws

Raad van Bestuur

Hans Roelofs

Hans Roelofs

CEO

Aart Duijzer

Aart Duijzer

CFO (Chief Financial Officer)

Vincent Deloziere

Vincent Deloziere

COO Europe

Raad van Commissarissen

Yiannis Petrides

Yiannis Petrides

Commissaris (voorzitter)

Aalt Dijkhuizen

Aalt Dijkhuizen

Commissaris

Sean Gorvy

Sean Gorvy

Commissaris

Thomas Kunz

Thomas Kunz

Commissaris

Inge Plochaet

Inge Plochaet

Commissaris

Jon Sigurdsson

Jon Sigurdsson

Commissaris