Koninklijke Ten Cate B.V.

Hier vindt u informatie over Koninklijke Ten Cate B.V. en zijn functionarissen.

  • Hoofdkantoor Ten Cate: Javatoren, Stationsstraat 11, 7607 GX ALMELO
  • Ten Cate is ontstaan uit een fusie tussen KSW en H. ten Cate Hzn. & Co
  • Ten Cate is sinds 1993 aan de beurs genoteerd
  • Ten Cate heeft 4.300 medewerkers in dienst

Over Koninklijke Ten Cate

Koninklijke Ten Cate = textieltechnologie. Dit wordt gecombineerd met hieraan gerelateerde chemische processen. TenCate is een technologisch georiënteerde onderneming, waarin R&D een belangrijke positie inneemt.

De TenCate materialen hebben vooral betrekking op de thema’s veiligheid, bescherming en verbetering. TenCate concentreert zich op product-markt-technologiecombinaties met aanmerkelijke groeipotentie. Hiervoor heeft Ten Cate de buy & build-strategie ontwikkeld. Deze bestaat uit versterking van bestaande activiteiten en acquisitie van bedrijven met een technologische, markt- en/of productsynergie. Hierbij wordt tevens gekeken naar groeipotentie en de mogelijkheden tot versterking van de positie in de waardeketen. De focus van TenCate ligt op de uitbouw van de kernactiviteiten met groeipotentie.
 
De materialen van TenCate worden hoofdzakelijk toegepast voor:

  • persoonlijke veiligheid en bescherming van de leef- en werkomgeving;
  • modernisering van leger-, brandweer en politieuitrusting;
  • lucht- en ruimtevaart (verlaging brandstofkosten door lichtere materialen);
  • watermanagement, infrastructuur en zorg voor het milieu;
  • industriële toepassingen.


In Nederland is TenCate zeker ook erg bekend als producent en leverancier van kunstgras(voetbal)velden. TenCate heeft als bedrijf uit Almelo een sterke verbintenis met de voetbalclub Heracles Almelo. Naast het hoofdsponsorship levert TenCate ook het meest moderne en geavanceerde kunstgrasveld aan Heracles.

Organisatiestructuur TenCate

Het beursgenoteerde TenCate heeft als Nederlands bedrijf een tweelaags (two tier) bestuurslaag en kent daarom een separate raad van bestuur en raad van commissarissen. Binnen TenCate is de raad van bestuur verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het bedrijf. Tevens is het bestuur verantwoordelijk voor de strategie en de uitvoering ervan. De raad van commissarissen houdt toezicht op het bestuur en is een adviserend orgaan voor het bestuur.

Interviews Koninklijke Ten Cate

TenCate: slim textiel

TenCate: slim textiel

Het Almelose TenCate vond zichzelf opnieuw uit. Het drie eeuwen oude textielbedrijf werd een innovatieve producent van high-tech materialen. ‘Alsof een voetbalteam gaat rugbyen en dan wereldkampioen wordt.

Meer Interviews Koninklijke Ten Cate

facebook