The Greenery B.V.

Hier vindt u informatie over The Greenery B.V. en zijn functionarissen.

  • The Greenery is opgericht in 1996
  • The Greenery is de handelsonderneming van Coƶperatie Coforta U.A.
  • Adres hoofdkantoor The Greenery: Spoorwegemplacement 1, 2991 VT BARENDRECHT

Over The Greenery

The Greenery is een internationaal groenten- en fruitbedrijf. The Greenery levert groenten, fruit en paddenstoelen aan groothandels, winkels, cateraars en de verwerkingsindustrie. Het assortiment is dagvers en wordt aangevuld met ingevoerde producten als citrusvruchten. Ook seizoensgebonden producten als bloemkool en komkommers worden buiten het seizoen geïmporteerd.

The Greenery heeft vestigingen in zeven landen en heeft negen dochterondernemingen om alle markten te kunnen bedienen. Daarnaast regelt The Greenery ook het logistieke proces om de producten van de aangesloten telers bij de afnemers te krijgen. Zowel individuele bestellingen als orders op winkelniveau worden verwerkt.

The Greenery is eigendom van zo’n duizend Nederlandse telers die zijn aangesloten bij de coöperatie Coforta. The Greenery is in 1996 ontstaan toen negen groente- en fruitveilingen samen met  het Centraal Bureau voor Tuinbouw Beveiligingen (CBT) verder gingen. The Greenery BV is opgericht als de marketing- en verkooporganisatie van de coöperatie Coforta U.A. Coforta U.A. is ook de enige aandeelhouder van The Greenery.

Organisatiestructuur The Greenery BV

De hoofddirectie van The Greenery bestaat uit een cfo en een ceo. Zij worden bijgestaan door de raad van commissarissen. De rvc heeft de directieleden voor onbepaalde tijd benoemd. Daarnaast is er de ledenraad. Leden van de coöperatie zijn ingedeeld in zeven regionale afdelingen. Iedere afdeling heeft een afdelingsbestuur dat gekozen wordt door de afdelingsvergadering. De afdelingsbesturen benoemen elk maximaal zeven afgevaardigden. Deze afgevaardigden vormen samen de ledenraad van de coöperatie.

Bestuurders in het nieuws

facebook