Nec Philips reorganiseert

Nec Philips reorganiseert

20-06-2007 De Japans-Nederlandse joint venture NEC Philips wil opsplitsen. Het bedrijf kan anders de concurrentie op de markt van zakelijke telecomnetwerken niet trotseren. De verkoopafdeling gaat zich richten op ontwikkeling en verkoop van software voor telecomcentrales. de rest van het bedrijf gaat softwarepakketten leveren aan eindgebruikers.

In het juninummer van Management Scope zei Ad Ketelaars, CEO van NEC Philips al: “NEC heeft het imago van een hardwarebedrijf, maar we hebben grote softwareafdelingen in China en Japan. Bovendien, pure softwarebedrij-ven missen weer specifieke telecomkennis. Vandaar dat je partnerships ziet ontstaan. We werken bijvoorbeeld samen met Microsoft. In dat partnership doen wij het spraakdeel, zij het non-voice-gedeelte, zoals de integratie met e-mail, agenda, Outlook en CRM-systemen.”

Volgens Ketelaars in het FD van 19 juni is de tweedeling van het bedrijf nodig om efficiënter te concurreren. Het bedrijf zal de komende maanden enkele aquisities doen in het buitenland, maar ook desinvestering is niet uitgesloten. Omdat de marges op telecomsoftware dunner worden, wil NEC Philips zich meer richten op activiteiten als consultancy.

Klik hier voor het interview met Ad Ketelaars uit Management Scope, juni 2007.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook