Agnes Jongerius vertrekt als commissaris PostNL

Agnes Jongerius vertrekt als commissaris PostNL

20-04-2021 PostNL maakt op 16 april 2021 bekend dat Agnes Jongerius vertrekt als commissaris bij het bedrijf. Jongerius vindt de toezichtfunctie niet te combineren met haar werk als lid van het Europees Parlement.

Agnes Jongerius heeft besloten af te zien van een nieuwe termijn bij PostNL vanwege haar functie als lid van het Europees Parlement. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 20 april 2021 zal de herbenoeming van Jongerius worden ingetrokken. Sinds 2013 is zij lid van de raad van commissarissen van PostNL. In 2014 werd zij gekozen voor het Europees Parlement. Eerder was zij voorzitter van FNV.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Jan Nooitgedagt, geeft aan het besluit van Agnes Jongerius te respecteren en begrip te hebben voor de keuze die zij maakt. ‘De raad is haar dankbaar voor de grote inzet en de betrokkenheid bij PostNL die zij heeft getoond in de afgelopen acht jaar, waarin veel is bereikt. Met haar kennis en ervaring op het gebied van arbeid en werkomstandigheden heeft zij bijgedragen aan de ontwikkeling van het beleid van de onderneming op dit gebied. Ik wens haar het beste voor de toekomst’, aldus Nooitgedagt.

Interview met Agnes Jongerius

Battle Agnes Jongerius en Bob de Wit over robots: verworvenheid of bedreiging?

Battle Agnes Jongerius en Bob de Wit over robots: verworvenheid of bedreiging?

17-05-2018 Hoe leid je de maatschappelijke gevolgen van robotisering in goede banen: met een basisinkomen of met een basisbaan? Wat te doen met de almaar toenemende macht van techbedrijven? Het idealisme van Nyenrode-hoogleraar Bob de Wit versus het pragmatisme van Europarlementariër Agnes Jongerius.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook