Unilever-topman Alan Jope vertrekt eind 2023

Unilever-topman Alan Jope vertrekt eind 2023

26-09-2022 Unilever heeft op 26 september bekendgemaakt dat ceo Alan Jope zijn vertrek heeft aangekondigd. Hij legt eind 2023 zijn functie neer.

Alan Jope is sinds 2019 ceo van Unilever. Hij legt zijn functie na vijf jaar neer, om eind 2023 met pensioen te gaan. Jope geeft aan dat nu hij zijn vijfde jaar als ceo in gaat, en hij meer dan 35 jaar bij Unilever actief is, het tijd is om op zoek te gaan naar een opvolger. 'Groei blijft onze topprioriteit en in de komende kwartalen zal ik me volledig blijven concentreren op de gedisciplineerde uitvoering van onze strategie en het optimaal benutten van de voordelen van onze nieuwe organisatie', aldus Jope.

De board of directors gaat op zoek naar een opvolger voor Alan Jope en kijkt daarbij naar zowel interne- als externe kandidaten.

Nils Andersen, chairman van Unilever, zegt over het vertrek van Jope het volgende: 'De pensionering van Alan volgend jaar betekent het einde van een bijzondere carrière bij Unilever. Onder zijn leiding heeft Unilever cruciale veranderingen aangebracht in haar strategie, structuur en organisatie die haar sterk positioneren voor succes. Dit werk gaat door en we zullen Alan van harte bedanken voor zijn leiderschap en bijdrage aan ons bedrijf wanneer hij volgend jaar vertrekt.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook