Albert Arp vertrekt als commissaris bij Coöperatie VGZ

Albert Arp vertrekt als commissaris bij Coöperatie VGZ

02-11-2021 Op 29 oktober 2021 heeft Coöperatie VGZ bekendgemaakt dat Albert Arp de raad van commissarissen verlaat als vice-voorzitter. Arp vertrekt per direct en start op 1 januari 2022 als ceo van Cardiologie Centra Nederland.

Albert Arp trad in november 2017 toe tot de raad van commissarissen van VGZ en ziet een tweede zittingstermijn af. Arp is daarnaast momenteel ceo van Koninklijke Jaarbeurs/VNU Group, ook deze functie legt hij neer.

Arp heeft zijn master in bedrijfseconomie behaald aan de Universiteit van Amsterdam en daarnaast heeft hij een executive master in internal & operational auditing behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 2012 tot 2016 was hij ceo bij Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk. Tegelijkertijd was hij lid hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KWNU). Momenteel is hij naast ceo van Jaarbeurs Holding onder andere ook commissaris bij Domus Magnus en chairman bij VNU Asia Pacific en VNU Exhibitions Asia.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Ron Icke over het vertrek van Albert Arp: ‘Vanuit vakmatig perspectief is Albert Arp de afgelopen vier jaar een zeer waardevolle collega-commissaris geweest voor de raad. Hij heeft zijn inzichten en ervaringen vanuit zijn professionele carrière op scherpzinnige wijze weten in te zetten voor zijn toezichthoudende functie.’

Karien van Gennip, ceo en voorzitter van het executive committee: ‘Albert Arp is voor het executive committee een inspirator en uitdager geweest op het transformeren van de organisatie, het opstellen van de nieuwe strategie en de focus op mensen en duurzaamheid. We zullen Albert Arp dan ook zeker missen en wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol als ceo van Cardiologie Centra Nederland.’

Wie de opvolger van Albert Arp wordt is nog niet bekend.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook