(Relatief) jong, actief als bestuurder en tech-savvy

(Relatief) jong, actief als bestuurder en tech-savvy

19-12-2018 Aloys Kregting treedt als relatief jonge bestuurder toe tot de Top-100 Commissarissen, editie 2019.

Vijftiger, geen beroepscommissaris, maar actief als bestuurder en thuis in de discipline van de toekomst: digitalisering. Dat profiel van de moderne commissaris (iets jonger zou overigens óók best mogen) is van toepassing op enkele nieuwe aanwinsten in de Top-100, waaronder Aloys Kregting (nr. 75).

Kregting (1967) is sinds 2016 chief information officer van AkzoNobel en vervulde die rol eerder bij DSM en Numico. Hij werd al twee keer uitgeroepen tot cio van het jaar. Eerder vervulde hij IT-functies bij Pink Elephant, KPN, Unisource en Unilever (als Nordic IT-manager).

Kregting deed na TU Delft een MBA aan de Amerikaanse Rochester University en bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit. Hij heeft als cio dus een dubbele inborst, zowel technisch als business, en paart nuchterheid aan visie. IT-architectuur wordt vaak gezien als ‘duurdoenerij van de IT-afdeling’, maar is tegelijk belangrijk om in te spelen op snelle veranderingen, zei hij in Het Financieele Dagblad. ‘Maak een bewuste keuze welke technologieën je wel en niet wil gaan inzetten. Als je geen keuze maakt, kies je voor chaos. Je bent dan met het bedrijf aan het gokken, want je laat het aan het lot over of je mogelijk een doodlopende straat in rent.’
Die tech-savviness brengt Kregting inmiddels ook in als commissaris van de Volksbank en als lid raad van toezicht van UMC Utrecht.

> Bekijk ook de Top-100 Commissarissen 2019

Meer over Aloys Kregting

Aloys Kregting verlaat raad van commissarissen Ordina

Aloys Kregting verlaat raad van commissarissen Ordina

28-08-2018 Aloys Kregting legt zijn functie als lid van de raad van commissarissen bij Ordina per 1 januari 2019 neer.

Aloys Kregting nieuwe commissaris Volksbank

Aloys Kregting nieuwe commissaris Volksbank

24-08-2018 Aloys Kregting is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van de Volksbank. De benoeming van Kregting heeft de goedkeuring van de toezichthouders.

Interview met Aloys Kregting

Digicommissaris Aloys Kregting bestrijdt naïviteit: 'De digitalisering loopt wél zo'n vaart'

Digicommissaris Aloys Kregting bestrijdt naïviteit: 'De digitalisering loopt wél zo'n vaart'

11-04-2019 Aloys Kregting, cio van verfconcern AkzoNobel en in digitale zaken gespecialiseerd commissaris, verkondigt een digi-evangelie dat niet iedereen aanspreekt. ‘Commissarissen zeggen allemaal dat hun bedrijf echt heel anders is, of dat wat ik zeg voor iedereen geldt – maar níet voor hun sector.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook