André Bergen nieuwe commissaris NIBC

André Bergen nieuwe commissaris NIBC

25-05-2010 André Bergen, de voormalige topman van het Belgische KBC, treedt toe tot de raad van commissarissen van NIBC. De definitieve benoeming van Bergen bij NIBC moet wel nog goedgekeurd worden door De Nederlandsche Bank (DNB).

NIBC maakte verder bekend dat Hessel Lindenbergh terugtreedt als voorzitter van de raad van commissarissen van NIBC. Wim van den Goorbergh wordt voorzitter van de raad van commissarissen van de zakenbank.

Hartoperatie
André Bergen, Belgisch topbankier en manager van het jaar 2007,  wordt ook voorgedragen als bestuurder bij het Belgische havenbedrijf Ahlers. Na zijn hartoperatie in mei 2009 trad Bergen (1950) terug als bestuursvoorzitter van KBC. Hij besloot geen uitvoerende functies meer uit te voeren, maar enkel nog commissariaten op zich te nemen.

Onafhankelijk commissaris
Sinds zijn vertrek bij KBC trad Bergen toe tot de raad van commissarissen van NYSE Euronext. Ook is Bergen onafhankelijk commissaris bij het Belgische bedrijf Cofinimmo. Bergen heeft ook enkele mandaten in de non-profit sector. Zo is hij uitvoerend bestuurder van de Koning Boudewijnstichting.

Lees ook:
> Biografie André Bergen
NIBC sluit 2009 met bescheiden winst af
> Rob ten Heggeler verlaat Rabobank voor NIBC
> Code voor commissarissen?
> In & Out commissarissen: Jachtopzieners

> Corporate Governance NIBC

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook