Angelien Kemna machtigste vrouw van Nederland

Angelien Kemna machtigste vrouw van Nederland

24-10-2011 Angelien Kemna, Chief Investment Officer (CIO) van APG Groep, is door maandblad Opzij gekozen tot de machtigste vrouw van Nederland.

De jury bestond dit jaar uit een panel van vijf vrouwen, waaronder Mijntje Lückerath (hoogleraar corporate governance aan Nyenrode) en Carien van der Laan (partner van Van der Laan & Company).

Angelien Kemna
Zij kozen Angelien Kemna uit een lijst van honderd vrouwen. CIO Kemna, die een beleggingsportefeuille beheert van 280 miljard van pensioenfonds ABP, heeft volgens de jury ‘een geweldige en eigen stempel gedrukt op de financiële sector, zonder duurzame, maatschappelijke ontwikkelingen uit het oog te verliezen’.

Commitment
In een interview met Opzij laat Angelien Kemna haar betrokkenheid zien. ‘Als ik het niet goed doe, hebben mensen straks geen dak boven hun hoofd’, aldus Kemna in het novembernummer.

Top-100 machtigste vrouwen
Het is de derde keer dat Opzij een top-100 lijst van machtige vrouwen heeft gemaakt. De lijst is samengesteld aan de hand van tien categorieën, variërend van sport en cultuur tot politiek en bedrijfsleven.

Ook Louise Fresco (o.a. kroonlid van de SER), Neelie Kroes (Eurocommissaris) en Caroline Princen (lid RvB ABN Amro) komen op de Top-100 lijst van invloedrijkste vrouwen voor.

Top-25 machtigste vrouwen
Ieder jaar presenteert Management Scope ook een Top-25 machtigste vrouwen, waarbij wordt gekeken naar beursgenoteerde ondernemingen op de AEX, de AMX en de ASCX in Nederland.

Lees ook:

> CV Angelien Kemna
> Bestuur APG Groep
> Management Scope: Top-25 machtigste vrouwen 2011
> Artikel: top-25 machtigste vrouwen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook