Wijzigingen topstructuur Damen Shipyards Group

Wijzigingen topstructuur Damen Shipyards Group

29-09-2020 Op 29 september 2020 maakt Damen Shipyards Group bekend de omvorming van een one tier-board naar een two tier-board af te sluiten met de aanstelling van drie nieuwe commissarissen.

Met ingang van 1 september 2020 zijn Jurgen van Breukelen, Bert Greven en Henk Rottinghuis als commissaris aangesteld van Damen Shipyards Group. Kommer Damen zal onveranderd de rol van voorzitter van de raad van commissarissen blijven vervullen. De nieuwe aanstellingen passen in de wijzigingen die het scheepsbouwconcern sinds vorig jaar doorvoert. Arnout Damen, ceo, laat weten de focus op standaardisatie en seriebouw te leggen. ‘Dit zijn niet alleen de succesfactoren die tot de grote groei in het verleden hebben geleid, maar ook essentiële voorwaarden om tegemoet te komen aan de megatrends van deze tijd: digitalisering en verduurzaming’, aldus Arnout Damen.

‘Operational excellence’
Vorig jaar zette Damen Shipyards Group in het kader van ‘operational excellence’ ook al de stap naar een divisiestructuur. De verantwoordelijkheden zijn hiermee duidelijker belegd binnen de organisatie. Binnen deze nieuwe strategie past ook de omvorming van een one tier-board naar een two tier-board, waarbij het executive board en de raad van commissarissen separaat werken. Arnout Damen: ‘De uitgebreide kennis en ervaring van Jurgen van Breukelen, Bert Greven en Henk Rottinghuis gaat ons zeker helpen onze ambitieuze plannen op het gebied van digitalisering, verduurzaming en operational excellence verder vorm te geven.’  

Drie nieuwe commissarissen Damen Shipyards Group
Jurgen van Breukelen werkte van 1994 tot en met 2015 bij KPMG Nederland, onder andere als partner, lid van de raad van bestuur en ceo. Van Breukelen is voorzitter van de board of directors van The Altice Group en vervult een aantal adviserende en toezichthoudende functies. In het verleden was hij chairman van de board van Bosal en voorzitter van de raad van commissarissen van Van Gansewinkel Groep.

Bert Greven startte in 1975 bij de Rabobank, waar hij vorig jaar afscheid nam. Naderhand vervulde Greven enkele adviserende en toezichthoudende functies. Momenteel is Greven onder andere adviseur van de raad van bestuur van Royal Wagenborg en voorzitter van de raad van commissarissen van Plantise.

Henk Rottinghuis startte zijn carrière bij Koninklijke Nedlloyd Groep, waar hij verschillende senior-managementfuncties bekleedde. Rottinghuis begon in 1993 bij Pon waar hij van 2001 tot en met 2010 ceo en bestuursvoorzitter was van Pon Holdings. Sinds zijn terugtreden bij Pon bekleedt hij diverse commissariaten, waaronder bij Koninklijke BAM Groep.

Afscheid vier non-executive members
Naast Jurgen van Breukelen, Bert Greven en Henk Rottinghuis bestaat de raad van commissarissen uit Annelies Damen en voorzitter Kommer Damen. De komst van de nieuwe commissarissen gaat gepaard met het afscheid van Floris Croon, Beer Damen, Roos Damen en Maarten Hulshoff als leden van het non-executive board. ‘Wij danken hen hartelijk voor hun grote inzet in de afgelopen jaren. Mede daardoor is Damen Shipyards uitgegroeid tot het concern dat het nu is’, aldus Arnout Damen. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook