Rabobank CFO Bert Bruggink uit kritiek op pensioenbeleggers VS

Rabobank CFO Bert Bruggink uit kritiek op pensioenbeleggers VS

02-07-2010 Nederlandse pensioenfondsen komen terug op hun keuze voor grote buitenlandse vermogensbeheerders. Dit zegt Rabobank CFO Bert Bruggink vandaag in het Financieele Dagblad.

'We nemen waar dat een aantal pensioenfonden, gedreven door tegenvallende prestaties en dienstverlening, terugkomt op het besluit om bij een Amerikaanse bank te beleggen', aldus Bert Bruggink.

Commissie Frijns

Bruggink verwijst in zijn opmerking naar onderzoek van de commissies Frijns en Goudswaard. Deze commissies analyseerden de toekomst van de Nederlandse pensioensector. Één van de conclusies uit het onderzoek luidde dat pensioenfondsen grote bedragen verliezen door onvoldoende kennis van beleggen.

Amerikaanse bank
Goldman Sachs geeft geen commentaar op de kritiek vanuit Nederland. In april verloor de Amerikaanse bank zijn grootste Nederlandse klant, Pensioenfonds Beheer, na grote tegenvallende resultaten.

Robeco CEO Roderick Munsters
Rabobank en dochteronderneming Robeco proberen al jaren pensioenfondsen aan zich te binden. Dit verliep tot nu toe moeizaam. 'De capaciteit binnen Robeco was tot nu toe versnipperd', stelt Roderick Munsters, CEO van de vermogensbeheerder.

Aandacht op pensioenfondsen
Nu Robeco kennis en kunde heeft samengebracht onder Robeco  Investement Solutions, denkt Munsters dat pensioenfondsen eerder geneigd zijn zich te binden. De vermogensbeheerder wil namelijk deze activiteit prominenter op de markt zetten.

Uitbreiden
Voorlopig richt de dienstverlening van Robeco zich alleen op pensioenfondsen met een vaste inleg van deelnemers. Munsters verwacht dat deze activiteit in de toekomst uitgebreid zal worden.

Bron: Het Financieele Dagblad

Lees ook:
> Biografie Bert Bruggink
> Biografie Roderick Munsters
> Jaap Blokhuis commissaris bij Rabo Vastgoed
> Wout Dekker en Eric van de Merwe nieuwe commissarissen bij Rabobank
> Robeco lijdt voor het eerst verlies


Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook