Birgit Otto vertrekt bij Schiphol Group

Birgit Otto vertrekt bij Schiphol Group

06-01-2022 Schiphol Group heeft op 6 januari bekendgemaakt dat Birgit Otto op 1 juni 2022 haar functie neerlegt. Haar vertrek houdt verband met een reorganisatie.

Birgit Otto is sinds 2014 coo bij Schiphol en is al 21 jaar werkzaam in verschillende operations, asset management en commerciële functies bij de luchthaven.

Schiphol maakt bekend dat er een reorganisatie gaat plaatsvinden om de business operation efficiënter te maken. Om deze reden heeft de raad van commissarissen besloten de raad van bestuur terug te brengen naar drie leden. De termijn van Birgit Otto loopt eind augustus af, maar vanwege deze reorganisatie vertrekt zij een paar maanden voortijdig. Hanne Buis, momenteel chief projects & assets officer en lid van de raad van bestuur, gaat de functie van coo vervullen.

De raad van bestuur bestaat per 1 juni 2022 uit Dick Benschop (ceo), Robert Carsouw (cfo) en Hanne Buis (coo). 

Birgit Otto zegt over haar vertrek en haar loopbaan bij Schiphol Group het volgende: “Ik heb met veel passie en plezier Royal Schiphol Group geleid en ben trots op wat we in deze periode hebben bereikt ondanks de voortdurende uitdagingen waar Schiphol voor staat. Naast de continue aandacht voor de dagelijkse operatie zijn er belangrijke projecten gestart en afgerond en belangrijke investeringen gedaan. Ik heb me altijd gericht op het creëren van toegevoegde waarde – in de brede zin van het woord – voor onze luchtvaartmaatschappijen, passagiers en andere stakeholders. Schiphol is een unieke plek en een mooi bedrijf.”

President-commissaris Louise Gunning bedankt Birgit Otto voor alles wat ze voor Schiphol Group heeft betekend en wenst haar veel succes in de toekomst. “Ze was altijd ‘de stem van de klant’ in de organisatie. Schiphol heeft in haar ambtstermijn belangrijke stappen gezet op weg naar verdere digitalisering, integrale veiligheid en capaciteitsmanagement.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook