Bruno Giannetti
CEO bij CRM Pharmaberatung GmbH
Personalia
Naam: Prof. Bruno Giannetti AA
Nationaliteit: Italiaanse
Huidige functies Bruno Giannetti
- 1996 - heden CEO, CRM Pharmaberatung GmbH
Loopbaan Bruno Giannetti
- 2019 - 2021 Chief Medical Officer, Pharming Group
- - 2006 CEO, AM-Pharma, Nederland
Opleiding Bruno Giannetti
- 1977 - 1981 Scheikunde, Universität Bonn - Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität, Duitsland
- 1981 Scheikunde, Universität Bonn - Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität, Organic Chemistry & Pharmacology
- 1983 Geneeskunde, Universität Bonn - Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität
Overige vermeldingen
Bruno Massimo Giannetti is Chief Operations Officer (COO) van Pharming Group. In die functie is hij onder meer verantwoordelijk voor klinische ontwikkeling, R&D activiteiten, en zaken met betrekking tot regelgeving van het biotechbedrijf.
Binnen Pharming richt Gianneti zich met name op de verdere ontwikkeling van het medicijn Rhucin, een middel tegen acute aanvallen van erfelijke angio-oedeem.
Giannetti heeft meer dan 30 jaar ervaring in de farmaceutische industrie. In 1996 richtte hij CRM op, een gevestigde Europese organisatie, gespecialiseerd in klinisch onderzoek.
Eerder was Bruno Giannetti topman van AM-Pharma in Nederland en Verigen AG in Duitsland.
Giannetti bekleedde topfuncties als senior management consultant van Coopers & Lybrand in Zwitserland en de VS. Hij was Vice-President Marketing & Medische Informatie bij Immuno in Oostenrijk en Hoofd Klinisch Onderzoek bij Madaus in Duitsland.
Trivia
Bruno Giannetti is geboren in Lyon, Frankrijk. Zijn ouders zijn Italiaans.
Giannetti is dan ook meertalig en spreekt vloeiend Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans.
Hij heeft meer dan 40 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en 8 patenten.
Tijdens zijn studie chemie en medicijnen aan de Universiteit van Bonn schreef Giannetti:
- Thesis: 'New Antibiotics Acting Agents from Basidiomycetes'
- Thesis: 'Characterisation of CEA and NCA by monoclonal anti-CEA antibodies in combination with Gel-Permeation Chromatography'