Carlos Camozzi nieuwe chief medical officer AMT

Datum: 06-07-2011

Carlos Camozzi nieuwe chief medical officer AMT

AMT heeft een nieuwe Chief Medical Officer benoemd. De Zwitserse doctor Carlos Camozzi start per 18 juli 2011 bij het biotechbedrijf.

Eerder was Carlos Camozzi medisch directeur van Orphan Europe, waar hij onder meer verantwoordelijk voor de productregistraties door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Carlos Camozzi
Dr. Camozzi studeerde aan de Geneeskundefaculteit van de Nationale Universiteit van Buenos Aires (UBA) in Argentinië. Daar specialiseerde hij zich met name in neonatologie, pediatrie, klinische farmacologie en neuropsychiatrie.

Jorn Aldag, CEO AMT
AMT CEO Jorn Aldag zegt "zeer gelukkig" te zijn met het aantrekken van Carlos Camozzi. De nieuwe Chief Medical Officer komt op een moment waarop AMT druk bezig is met de goedkeuring door de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA van het middel Glybera.

Glybera
Glybera is een gentherapie tegen een specifieke vorm van alvleesklierontsteking (LPLD) en het belangrijkste product van AMT.

Goedkeuring EMA
EMA heeft nog geen positieve opinie afgegeven voor Glybera. AMT verwacht dat Camozzi’s expertise in productontwikkeling en zijn contacten met internationale regelgevende instanties zullen bijdragen aan de ontwikkeling van gentherapieproducten van het biotechbedrijf.

Lees ook:
> CV Carlos Camozzi, chief medical officer AMT
> AMT benoemt Zwitser Jörn Aldag als CEO
> Drie nieuwe commissarissen kandidaat bij AMT

Carlos Camozzi

  • Chief Medical Office Simbec-Orion Group