Cees Vermaas, CEO Euronext: de beurs moet parels aan zich binden

Cees Vermaas, CEO Euronext: de beurs moet parels aan zich binden

10-01-2011 Cees Vermaas, CEO van Euronext, meldt in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst dat de Amsterdamse beurs een prominente rol kan vervullen als aanjager van de Nederlandse economie.

Om dit te realiseren zegt Cees Vermaas in het nieuwe jaar harder achter Nederlandse midden - en kleinbedrijven aan te gaan. ‘We zijn al in gesprek met verschillende beurskandidaten', aldus Vermaas.

Midden en kleinbedrijf
Juist omdat grote bedrijven zich steeds meer gaan richten op het internationale terrein, is het volgens de CEO van Euronext belangrijk dat de beurs de kleine parels uit het midden en kleinbedrijf aan zich bindt.

Cees Vermaas missie

Beursvoorzitter Cees Vermaas legt daarom de nadruk op het actiever binnenhalen van bedrijven. ‘We zullen meer met potentiële beursgangers moeten praten, zowel nationaal als internationaal, om ze aan boord te krijgen.'

Beursgang 2011

Welke bedrijven er op de agenda staan voor een beursgang wil Vermaas niet zeggen. Wel meent de topman van Euronext dat 2011 er rooskleuriger uitziet dan 2010.

Nederlandse regering
Vermaas voelt zich in zijn missie gesteund door de ‘no-nonsense' stijl van het nieuwe centrumrechtse kabinet en organisaties als VNO-NCW.

ABN Amro en ING naar de beurs?
‘De overheid zelf heeft ook geld nodig de komende tijd, te denken valt aan privatiseringen', aldus Vermaas. Zo is een beursgang van ABN Amro niet ondenkbaar en zou ING als gevolg van de splitsing ook vragen om een nieuwe beursnotering.

CEO Euronext
Cees Vermaas nam vorig jaar juni het stokje over van Euronext CEO Joost van der Does de Willebois. Van der Does de Willebois was sinds 2004 ook lid van de Raad van Bestuur en CFO van de beursmaatschappij.

Lees ook:
> Biografie Cees Vermaas, CEO Euronext
> Biografie Joost van der Does de Willebois, voormalig CEO Euronext
> NYSE Euronext start nieuw pan-Europees handelsplatform
> Nederlandse beursnotering blijft aantrekkelijk
> Alcatel-Lucent: beëindiging beursnotering Euronext

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook