Unit 4 Agresso doet bod op branchegenoot Coda

14-01-2008

Unit 4 Agresso doet bod op branchegenoot Coda

"Je neemt een bedrijf over omdat het een goed bedrijf is. Je moet dus het goede in stand houden. Dat vergeten overnemende bedrijven vaak." Chris Ouwinga, Management Scope, maart 2005

 

Leverancier van bedrijfssoftware Unit 4 Agresso doet een bod op branchegenoot Coda. Er is een indicatief bod gedaan van 205 pence per aandeel, wat neerkomt op een totaalbedrag van 158 miljoen pond (209 miljoen euro). Dat maakte Unit 4 Agresso op 14 januari 2008 bekend.

De raad van commissarissen van CODA heeft het bod bekeken en akkoord gegeven voor het doen van een beperkt boekenonderzoek en is in vergevorderd stadium. Het softwarebedrijf wil de eventuele overname financieren uit bestaande middelen.

Overigens is er geen garantie dat er ook daadwerkelijk een bod zal worden uitgebracht. Unit 4 Agresso geeft eind januari meer informatie over het overnameproces.

Coda is een leverancier van financiële software en haalde in 2006 een omzet van 53,5 miljoen pond (70,6 miljoen euro). Unit 4 Agresso haalde in 2006 een omzet van 236 miljoen euro.

Unit 4 Agresso deed de afgelopen jaren verschillende overnames. Management Scope sprak met Unit 4 Agresso-CEO Chris Ouwinga hierover en andere zaken. Het interview kunt u hier lezen.

Interview met Chris Ouwinga

Chris Ouwinga van Unit4Agresso: Niet matten met Microsoft

Chris Ouwinga van Unit4Agresso: Niet matten met Microsoft

Terwijl de halve ICT-wereld zijn wonden likt, neemt Unit 4 Agresso bedrijf na bedrijf over. Van alle bedrijven die de afgelopen vijf jaar naar de beurs zijn gegaan, heeft de koers van Unit 4 Agresso zich het best ontwikkeld.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook