Damla Hendriks nieuwe cro Van Lanschot Kempen

Damla Hendriks nieuwe cro Van Lanschot Kempen

27-02-2024 Van Lanschot Kempen heeft bekendgemaakt Damla Hendriks voor te dragen als nieuwe chief risk officer en lid van de raad van bestuur.

Damla Hendriks is sinds 2021 cfo bij Eureko Sigorta, dochteronderneming van Achmea in Turkije. Daarvoor bekleedde ze onder andere functies bij NN Life and Pensions, waar ze head of enterprise risk management & regulatory affairs was. Van Lanschot Kempen geeft aan dat zij brede ervaring in de financiële sector en in het bijzonder riskmanagement heeft.

Hendriks wordt voorgedragen voor benoeming per 1 juni 2024, waarbij ze Wendy Winkelhuijzen opvolgt. Winkelhuijzen krijgt dan binnen de raad van bestuur de verantwoordelijkheid voor private clients Nederland en investment banking clients.

Frans Blom, voorzitter van de raad van commissarissen: ‘We zijn zeer verheugd over de komst van Damla. Zij heeft een gedegen internationale ervaring in zowel eerste als tweede lijnfuncties in de financiële sector. Dat combineert ze met een energieke en ondernemende persoonlijkheid. Ik ben ervan overtuigd dat Damla daarmee op uitstekende wijze leiding zal geven aan de risk- en compliancefunctie binnen Van Lanschot Kempen. Daarbij start ze vanaf de sterke basis die Wendy heeft neergezet.’

De benoeming van Damla Hendriks is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en de ondernemingsraad van Van Lanschot Kempen heeft een positief advies gegeven. Van de voorgenomen benoeming zal kennis worden gegeven tijdens de algemene vergadering op 23 mei 2024.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook