Daniel Ropers vertrekt bij bol.com

Daniel Ropers vertrekt bij bol.com

27-06-2017 Daniel Ropers vertrekt als topman van webwinkel bol.com. Hij wordt per 1 oktober 2017 ceo van de internationale uitgeverij SpringerNature.

Daniel Ropers vertrekt na 19 jaar bij webwinkel bol.com. De algemeen directeur was al sinds de opstartfase is 1998 betrokken bij het bedrijf. 

Ropers zegt over zijn vertrek het volgende: “Bol.com verlaten is één van de moeilijkste besluiten in mijn leven geweest. Ik weet dat ik afscheid neem van een uniek en mooi bedrijf waar we iedere dag volop – vaak ook revolutionaire – verbeteringen realiseren. Ik heb de afgelopen 19 jaar samen mogen werken met geweldige collega’s, die dankzij hun creativiteit, passie, energie én door hun unieke manier van samenwerken het succes bepalen van wat bol.com nu is en gaat worden."

Daniel Ropers neemt de functie als ceo bij SpringerNature over van Derk Haank. Hij bekleedde deze functie sinds 2004.

Ropers wordt opgevolgd door Huub Vermeulen. Vermeulen is sinds ruim zestien jaar werkzaam bij het bol.com en als directielid verantwoordelijk voor 'operations & fulfilment'.

Naast de algemeen directeur bestaat de directie van bol.com uit: Gert-Jan Janssen (Finance & Support), Jurrie van Rooijen (IT), Margaret Versteden (Marketing & Platform Innovation) en Patrick Wauters (Buying & Merchandising). Het opvolgingsproces voor de directeur Operations & Fulfilment is inmiddels opgestart.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook