Daphne de Kluis vertrekt bij ABN Amro

Daphne de Kluis vertrekt bij ABN Amro

09-06-2021 ABN Amro heeft op 9 juni bekendgemaakt dat Daphne de Kluis haar functie als ceo commercial banking en lid van het executive committee per 30 september 2021 neer zal leggen. 

Ruim 23 jaar geleden startte Daphne de Kluis bij ABN Amro als relatie manager grootbedrijf. Daarna vervulde zij diverse functies bij de bank, onder meer als head of commercial clients, managing director en head debt solutions en senior managing director en head bijzonder beheer. In 2017 werd De Kluis ceo commercial banking en trad zij toe tot het executive committee van ABN Amro. Tot 30 september zal Daphne de Kluis zich blijven inzetten, onder andere om voor een soepele overdracht te zorgen naar haar opvolger. De zoektocht is reeds gestart.

‘Ik vertrekt met gemengde gevoelens, na zo veel jaren onderdeel te zijn geweest van de ABN Amro familie. De bank voert nu de aangepaste strategie uit en ik ben trots op de reis die de bank heeft afgelegd’, laat De Kluis weten. ‘Ik ben dankbaar voor alles wat ABN Amro me heeft gegeven, en tegelijk kijk ik er enorm naar uit om aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te beginnen.’ Robert Swaak, ceo ABN Amro, bedankt Daphne de Kluis voor haar bijdrage. Swaak: ‘Als exco-lid en ceo van commercial banking heeft ze altijd ondernemerschap getoond en een oprechte passie en betrokkenheid bij ons leiderschap, onze collega’s en klanten. Daphne de Kluis is en blijft een rolmodel voor veel vrouwen en mannen in ons bedrijf.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook