Dirk-Jan Stoppelenburg nieuwe ceo Mirage Retail Group

Dirk-Jan Stoppelenburg nieuwe ceo Mirage Retail Group

27-09-2021 Mirage Retail Group heeft op 27 september bekendgemaakt dat Dirk-Jan Stoppelenburg per 1 februari 2022 de functie van ceo gaat bekleden. Stoppelenburg volgt daarmee Michiel Witteveen op, die als president-commissaris betrokken blijft bij het bedrijf. 

Dirk-Jan Stoppelenburg is sinds april 2019 president-commissaris van Mirage Retail Group. Hij was eerder werkzaam bij Scotch & Soda, van 2019 tot 2020 als president-commissaris en van 2014 tot 2019 als ceo. Daarvoor was Stoppelenburg onder andere ceo van GANT en vervulde ruim vijftien jaar diverse internationale rollen binnen Tetra Pak.

De wijziging in de leiding is onderdeel van de strategie voor borging van de continuïteit van de organisatie. Michiel Witteveen gaf al bij de overname van de toenmalige Blokker Holding aan een beursgang te ambiëren, waarbij nu stappen gezet gaan worden richting een beursnotering in 2022.  "Voor de continuïteit van een onderneming is het goed om een grote variëteit aan aandeelhouders te hebben", zegt Witteveen in het Radio 1 Journaal.

Dirk-Jan Stoppelenburg over zijn nieuwe functie: "In de afgelopen jaren hebben we laten zien dat Mirage Retail Group en alle winkelformules enorm relevant en veerkrachtig zijn. Zo staat Mirage Retail Group er sterker voor dan jaren geleden voor mogelijk werd gehouden. De ambities die we nu hebben om naar de beurs te gaan en het succes nog groter te maken, is iets waar ik mij volledig op ga storten."

Michiel Witteveen treedt per 1 februari 2022 terug als ceo om voorzitter van de raad van commissarissen te worden. Hij neemt deze functie op zijn plaats over van Stoppelenburg. "Ik geniet er elke dag van om hier een centrale rol in te spelen en geef nu met alle vertrouwen het roer aan Dirk-Jan Stoppelenburg om met zijn ervaring in internationale zaken en retail van MRG een succesvol beursgenoteerd bedrijf te maken", aldus Witteveen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook