Eneco benoemt Douwe Kras tot lid raad van bestuur

Eneco benoemt Douwe Kras tot lid raad van bestuur

20-05-2009 De raad van commissarissen van Eneco heeft Douwe Kras benoemd tot lid van de raad van bestuur. Kras start op 1 juni in zijn functie bij het energiebedrijf.

Verantwoordelijk
Douwe Kras wordt binnen Enecoverantwoordelijk voor het netbedrijf Stedin, het infrabedrijf Joulz en de stafafdeling ondersteunende diensten.

Loopbaan Kras
In het verleden was Kras van 1990 tot 1994 algemeen directeur van PRC Bouwcentrum. Met Kras op de hoogste stoel is PRC gegroeid tot een sterk winstgevend en toonaangevend adviesbureau op het gebied van projectmanagement en bouwadvies. Daarnaast heeft hij van 2004 tot 2008 de functie algemeen directeur voor Arcadis Nederland ingevuld. In die tijd heeft Kras Arcadis meer marktgeörienteerd gemaakt.

Invulling raad van bestuur
Met de benoeming van Kras is het bestuur van Eneco weer aangevuld tot vier personen. Door het vertrek van de heer Fennema op 1 januari jongstleden was binnen de raad van bestuur van Eneco een positie vacant. Het bestuur bestaat vanaf 1 juni uit; voorzitter Jeroen de Haas, Guido Dubbeld, Kees-Jan Rameu en Douwe Kras.

Lees ook:
> Biografie van Douwe Kras
> Han Fennema neemt afscheid van Eneco
> Essent, Nuon en Eneco sluiten miljardenleningen af
> Eneco heeft voorkeur private equity overname
> Raad van Commissarissen Dura Vermeer
> Raad van bestuur Eneco

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook