Eelco Blok nieuwe CEO KPN

Eelco Blok nieuwe CEO KPN

18-10-2010 Eelco Blok is de nieuwe topman van KPN. Hij is de opvolger van Ad Scheepbouwer op, die per april 2011 met 'pensioen' is gegaan.

Sinds juni 2006 is Eelco Blok werkzaam als lid van de raad van bestuur bij KPN. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de zakelijke markt, Wholesale & Operations en ook Getronics bij het telecombedrijf.

Loopbaan Eelco Blok
In 1983 trad Blok in dienst bij KPN, waar hij sindsdien diverse hoge managementfuncties heeft bekleed. Zo was hij onder meer directeur van Corporate Strategy & Innovation en COO bij de divisie Vast van KPN.

Benoeming KPN
Begin dit jaar kreeg Blok de verantwoordelijkheid over de internationale activiteiten van het telecombedrijf. Op 18 oktober 2010 werd hij voorgedragen als CEO van KPN, echter tot zijn officiële benoeming zal Blok de functie van Chief Operation Officer vervullen.

Commissaris Jos Streppel
Jos Streppel, voorzitter van de raad van commissarissen bij KPN, zegt verheugd te zijn met Blok samen te gaan werken. 'KPN heeft zijn sterke reputatie op het gebied van waardecreatie mede te danken aan de sleutelrol die de heer Blok de afgelopen jaren heeft gespeeld', zo stelt Streppel.

KPN topman Scheepbouwer
Ad Scheepbouwer verwacht dat KPN met Blok aan het stuur de succesvolle ontwikkelingen zal voortzetten. ‘Zijn kennis van onze industrie en van het bedrijf, qua operaties, strategie en potentieel, zowel in binnen- als buitenland, zijn ongeëvenaard', aldus Scheepbouwer.

Het telecombedrijf meldt dat Blok als CEO van het bedrijf een basissalaris zal ontvangen van 800.000 euro.

Lees ook:
> Biografie Eelco Blok, topman KPN
> Biografie Ad Scheepbouwer
> Interview met Eelco Blok
> Jos Streppel is president-commissaris KPN
> KPN topman Scheepbouwer hekelt ad hoc beleid ferquentie-uitgifte
> Jos Streppel wordt opvolger Jean Frijns
> KPN ziet omzet dalen in tweede kwartaal

Meer over Eelco Blok

De hoogste binnenkomer in de Top-100 Commissarissen: Eelco Blok

De hoogste binnenkomer in de Top-100 Commissarissen: Eelco Blok

17-12-2019 Oud-KPN-ceo Eelco Blok is de hoogste binnenkomer in de Management Scope Top-100 Commissarissen. Dit jaar aanvaardde hij een commissariaat bij VolkerWessels. Samen met zijn andere toezichtsfuncties nu goed voor een 34e plaats.

Eelco Blok non-executive director bij Telstra

Eelco Blok non-executive director bij Telstra

15-02-2019 Eelco Blok is benoemd als non-executive director bij het Australische Telstra. 

Interview met Eelco Blok

Interview scheidend KPN-topman Eelco Blok: een terugblik op roerige jaren

Interview scheidend KPN-topman Eelco Blok: een terugblik op roerige jaren

17-05-2018 Vanaf de bovenste verdieping van het KPN-gebouw kijkt Eelco Blok uit over de Erasmusbrug. De brug kleurde in april nog ‘KPN-groen’ – een eerbetoon van de stad aan Blok die na zeven jaar afscheid neemt als bestuursvoorzitter van KPN. Een terugblik, ook op zichzelf: ‘Ik heb nooit aan mijn strategie getwijfeld.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook