Wijzigingen raad van commissarissen Flow Traders

Wijzigingen raad van commissarissen Flow Traders

12-03-2021 Flow Traders kondigt op 11 maart 2021 aan dat Rudolf Ferscha het voorzitterschap van de rvc overneemt van Eric Drok. Linda Hovius en Ilonka Jankovich worden voorgedragen als nieuwe commissaris.

Eric Drok treedt terug voorzitter en als commissaris van Flow Traders met ingang van de aankomende algemene vergadering van aandeelhouders op 23 april 2021. ‘Na bijna zes jaar als voorzitter heb ik geconcludeerd dat dit voor mij het juiste moment is om het stokje over te dragen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de onderneming goed gepositioneerd is voor een mooie toekomst’, laat Drok weten. Jan van Kuijk, vicevoorzitter van de raad van commissarissen, bedankt namens iedereen Eric Drok voor zijn leiderschap en begeleiding door de jaren heen. ‘Onder zijn leiding heeft onze onderneming haar regionale voetafdruk in Azië, het Verenigd Koninkrijk en Italië verbreed en haar aanwezigheid in de VS uitgebreid. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst’, aldus Van Kuijk.

Met onmiddellijke ingang is Rudolf Ferscha benoemd tot opvolger van Eric Drok. Ferscha is sinds juli 2015 lid van de raad van commissarissen van Flow Traders. Tevens is hij voorzitter van de remuneratie- en benoemingscommissie, lid van de trading & technology commissie en van de risk commissie. Ferscha heeft verschillende managementfuncties vervuld bij onder andere Goldman Sachs Bank, Deutsche Boerse AG en Frankfurt Stock Exchange. Van Kuijk feliciteert Rudolf Ferscha met zijn nieuwe rol: ‘Zijn bijdragen en adviezen sinds onze beursgang worden zeer gewaardeerd, evenals zijn diepgaande kennis van onze industrie, zowel vanuit een leiderschaps- als een professioneel perspectief.’

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in april zal de rvc ook voorstellen om Linda Hovius en Ilonka Jankovich te benoemen tot commissaris. Hierover laat Van Kuijk weten: ‘Ik ben zeer verheugd Linda Hovius en Ilonka Jankovich te verwelkomen als nieuwe leden en ik zie ernaar uit dat zij hun schat aan gecombineerde kennis en ervaring zullen aanwenden voor het toekomstige succes van Flow Traders.’

Linda Hovius is een onafhankelijke boardroom consultant en richt zich op leiderschapsafstemming, board assessment en governance vraagstukken. Ze is oprichter en managing partner van Aberkyn Change Leadership Partners, nadat ze twintig jaar bij McKinsey & Company werkte. Hovius is ook commissaris bij Royal FloraHolland en Triple Jump, en vicevoorzitter van de KHMW (Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen).

Ilonka Jankovich is een ondernemer en investeerder. Ze werkte lange tijd in de advocatuur, waarna ze twee bedrijven oprichtte in de HR-sector die werden overgenomen door Monter en Randstad. In 2013 startte ze het corporate venture fond voor Randstad. Daarnaast was Jankovich drie jaar lang lid van de raad van commissarissen van de NS. Momenteel is zij commissaris van Crunchr, Brazen, Shiftboard en Exact.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook