Eric Robles maakt zich op voor splitsing ING Bank-verzekeringstak

Eric Robles maakt zich op voor splitsing ING Bank-verzekeringstak

09-07-2010 Eric Robles zal de splitsing van ING in een bank- en verzekeringstak leiden. Hij neemt het stokje over van Frans van Houten, die per 1 oktober terugkeert naar Philips.

Sinds 1985 is Eric Robles in dienst bij ING. Hij was onder meer directeur van ING Direct, een spaarbank met een hoofdkantoor en vele vestigingen in de Verenigde Staten. Laatstelijk maakte Robles deel uit van het retail en private banking-team bij het concern.

ING splitsing verzekeringstak
Aandeelhouders van ING besloten eind 2009 om afscheid te nemen van de verzekeringsactiviteiten van de bank. ‘De splitsing is nodig om meer focus te krijgen op onze bankactiviteiten', zei ING-topman Jan Hommen destijds.

Steun uit Den Haag
ING was vorig jaar genoodzaakt ingrijpende maatregelen te treffen, vanwege de 10 miljard euro aan staatssteun die de bank in 2008 ontving. Om het geld terug te betalen heeft de bank destijds besloten om zijn verzekeringstak en de Amerikaanse internetbank ING Direct te verkopen.

Frans van Houten begon in december 2009 met het splitsingsproces van ING. Nu hij vetrekt naar Philips, zal van Houten het splitsingsproject gaan leiden", aldus ING woordvoerder Frans Middendorff. ING verwacht eind dit jaar te klaar zijn met het project. 

Lees ook:
> Biografie Eric Robles
> ING ontloopt belasting via Zwitserse vestiging
> ING krijgt respijt bij opdeling
> ING zakt in bij laatste kwartaal 2009
> Bank-verzekeraar mislukt experiment?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook