Eric van Schagen wil Simac opkopen

Eric van Schagen wil Simac opkopen

21-04-2009 Eric van Schagen wil Simac opkopen. De CEO van het ICT-bedrijf uit Veldhoven heeft hierover de raad van commissarissen geïnformeerd. Dit meldt het Eindhovens Dagblad vandaag op zijn website.

Eric van Schagen, de zoon van oprichter Mac van Schagen (82), doet zijn bod namens Simal Beheer, de houdstermaatschappij van de familie Van Schagen. Simal heeft momenteel 47 procent van de aandelen van Simac in bezit.

Stemrechten
Daarnaast houdt Simal Beheer 5.000.000 preferente aandelen en 40 cumulatief preferente aandelen. Simal Beheer en Eric van Schagen houden samen 500 prioriteitsaandelen Simac. Van Schagen houdt ook nog in privé 356.164 gewone aandelen Simac. Daarmee controleren direct of indirect Simal Beheer en Eric van Schagen circa 81 procent van de totale stemrechten in Simac.

Simac bracht maandagmiddag een persbericht over het voornemen van Eric van Schagen naar buiten, dit om de aandeelhouders te informeren. De koers van het aandeel Simac schoot daarop met 20 procent omhoog. Het Veldhovense ICT-bedrijf was daarmee de sterkste stijger op de effectenbeurs.
Voorkennis
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft inmiddels laten weten de transacties in het fonds te gaan onderzoeken omdat er mogelijk sprake is geweest van voorkennis. De beurstoezichthouder liet daarom maandag om 13:16 de handel in het aandeel Simac stilleggen. Om half vier werd de handel weer hervat, waardoor er maandag slechts 3.400 aandelen Simac werden verhandeld.

Van Schagen biedt namens Simal Beheer 1,75 euro voor een aandeel Simac, waarvan er ruim zeven miljoen niet in handen van hem en zijn familie zijn.  Dat betekent een premie van 25 procent bovenop de slotkoers van afgelopen vrijdag (1,40).

Lees ook:
> Biografie Eric van Schagen
> Beursexit: vlucht of vooruitgang
> Beurspagina
> Naar de beurs? Nee dankjewel


Bron: ED.nl

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook