Erwin van Laethem nieuwe CEO Essent

Erwin van Laethem nieuwe CEO Essent

20-12-2011 Erwin van Laethem is de nieuwe CEO van Essent. De 47-jarige Belg wordt per 1 januari 2012 de nieuwe bestuursvoorzitter van het energiebedrijf.

Peter Terium
Van Laethem neemt het roer over van Peter Terium, die sinds 1 september van dit jaar lid en viccevoorzitter is van het moederbedrijf van Essent, RWE. Per 1 juli 2012 neemt Terium het voorzitterschap over van Jurgen Grossmann en wordt CEO. Het is nog niet bekend wie de functie van Van Laethem overneemt.

Rein Willems, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Essent, noemt Erwin van Laethem een "uitstekende manager", die vooral vanwege zijn marktkennis en operationele ervaring zeer geschikt is als CEO van Essent.

Raad van Bestuur Essent
De Raad van Bestuur van Essent wordt naast Van Laethem gevormd door Arjan Blok, CFO, en Nina Skorupska, Chief Technology Officer (CTO).

Erwin van Laethem
Erwin van Laethem is sinds 2009 Chief Commercial Officer (CCO) en lid van de Raad van Bestuur van Essent N.V. Ook was hij Directeur Service & Verkoop van Essent Nederland. Daarvoor was hij CEO van Essent Belgie. 

Opleiding
Van Laethem is van opleiding civiel ingenieur. Daarnaast heeft hij een MBA-titel behaald aan de Vrije Universiteit Brussel. 

Shell
Voordat Van Laethem overstapte naar Essent heeft hij carriere gemaakt bij Shell. Hij werkte sinds 1989 in verschillende functies bij Shell, tot hij in 2003 General Manager Europe werd van de Lubricants Supply Chain afdeling. Twee jaar later kwam hij terecht bij Strategy & Business Development van Shell International.

Lees ook:
> Peter Terium nieuwe CEO RWE
> CV Erwin van Laethem
> CV Peter Terium

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook