Evert den Boer legt zijn functie neer als ceo bij Enexis

Evert den Boer legt zijn functie neer als ceo bij Enexis

22-08-2023 De ceo van Enexis Groep, Evert den Boer, verlaat wegens gezondheidsproblemen zijn positie. Dat kondigt de raad van commissarissen aan.

Sinds april van dit jaar was Evert den Boer wegens gezondheidsproblemen afwezig en ondanks een rustperiode is het gewenste herstel uitgebleven. Den Boer en de raad van commissarissen hebben gezamenlijk besloten dat hij niet zal terugkeren als ceo. Hierdoor kan hij zich richten op verdere genezing, terwijl de raad van commissarissen het proces voor het vinden van een opvolger in gang kan zetten. Evert den Boer bekleedde de functie van ceo bij Enexis sinds september 2020.

De raad van commissarissen bedankt hem voor de wijze waarop hij de afgelopen drie jaar leiding heeft gegeven aan Enexis. Jos Nijhuis, voorzitter van de raad van commissarissen van Enexis Groep: “Onder leiding van Evert is er een nieuwe strategie opgesteld die Enexis in staat stelt om de uitdagingen van de energietransitie aan te kunnen. Daarnaast heeft Evert, samen met zijn collega’s van de raad van bestuur, grote stappen gezet in de cultuurverandering binnen Enexis. Dit helpt de organisatie om de realisatiekracht te vergroten. “

Mariëlle Vogt blijft als cfo de rol van Evert den Boer als voorzitter van de raad van bestuur en ceo waarnemen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook