Evert den Boer wordt nieuwe ceo van Enexis

Evert den Boer wordt nieuwe ceo van Enexis

08-05-2020 Netbeheerder Enexis is voornemens om Evert den Boer als nieuwe ceo te benoemen. Per 1 september volgt hij Peter Vermaat op. Naast de functie van ceo zal Den Boer voorzitter van de raad van bestuur worden.

Evert den Boer is huidig ceo van Greenchoice, producent en leverancier van duurzame energie en een grote speler in de decentrale opwek ervan. Sinds 2015 vervult Den Boer deze functie. Daarvoor heeft hij verschillende directie- en managementfuncties vervult bij onder andere Vattenfall en Ørsted. Sinds 2018 is Den Boer lid van het bestuur van de branchevereniging van energiebedrijven, Energie Nederland.

Evert den Boer is zeer verheugd met zijn voorgenomen benoeming tot ceo. ‘Als grote regionale netbeheerder waarborgt Enexis de continuïteit van de energievoorziening voor ruim 2,8 miljoen klanten in een tijdperk waarin het opwekken van die energie fundamenteel verandert. Dat stelt nieuwe eisen aan het energienet en aan alle mensen die daaraan werken. Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe collega’s deze belangrijke transitie voor Nederland mede gestalte te geven en daarbij Enexis Groep optimaal te blijven positioneren als partner voor gemeenten, provincies, marktpartijen en natuurlijk de klanten’, zegt de voorgenomen nieuwe ceo. 

Voorzitter van de raad van commissarissen, Piet Moerland, is blij met de komst van Den Boer. ‘Hij is een strategisch en communicatief sterke nieuwe bestuursvoorzitter, die veel ervaring heeft in het realiseren van transformaties van organisaties. Dat past bij de uitdagingen waar Enexis Groep voor staat in de complexe dynamiek van de energietransitie, waarin de netbeheerder een cruciale facilitaire rol vervult’, aldus Moerland. Ook is Moerland Peter Vermaat dankbaar voor de wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan Enexis. ‘Onder voorzitterschap van Peter Vermaat heeft Enexis zich weten te ontwikkelen tot een toonaangevende en klantgerichte netbeheerder, die binnen en buiten de eigen regio het energielandschap van de toekomst helpt vorm te geven. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor de bijdrage die hij heeft geleverd en wensen hem alle goeds voor de toekomst’, zegt de voorzitter van de rvc. 

De centrale ondernemingsraad en de aandeelhouderscommissie hebben beide positief advies gegeven over de voorgenomen aanstelling van Evert den Boer. Daarnaast heeft de raad van commissarissen van Enexis besloten de raad van bestuur uit te breiden met een chief operating officer en chief transition officer. De invulling van deze nieuwe functies zal in een later stadium bekend worden. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook