Duitse topman Felix Colsman weg uit bestuur Imtech

Duitse topman Felix Colsman weg uit bestuur Imtech

07-08-2015 Imtech Duitsland heeft faillissement aangevraagd bij de Duitse rechtbank. Dit heeft als gevolg dat de topman van Imtech Duitsland zal moeten aftreden als lid van de Raad van Bestuur van Royal Imtech.

Faillissement
Het noodlijdende ingenieursbedrijf Royal Imtech heeft op 6 augustus 2015 bekend gemaakt dat faillissement is aangevraagd voor het Duitse onderdeel. Imtech Duitsland heeft momenteel ongeveer 3500 werknemers in dienst. Het Duitse onderdeel had volgens het jaarverslag van 2014 een omzet van 860 euro en vormde het grootste onderdeel van het ingenieursbedrijf. Imtech Duitsland kwam in opspraak door vermoedelijke omkooppraktijken rond de bouw van de nieuwe luchthaven in Berlijn.

 

Vertrek topman
Felix Colsman, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Imtech Duitsland, treedt af als lid van de Raad van Bestuur van Royal Imtech. Hiermee moet volgens Imtech belangenverstrengeling worden voorkomen. Colsman moet voor de afwikkeling van het faillissement mogelijk in opdracht van de bewindvoerder geld vorderen bij de Nederlandse holding.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook