SNS Reaal CFO Ference Lamp verontrust over toekomst euro

SNS Reaal CFO Ference Lamp verontrust over toekomst euro

30-12-2010 SNS Reaal CFO Ference Lamp maakt zich zorgen over de toekomst van de euro. Dit meldt de financieel directeur vandaag in een interview met het Financieele Dagblad.

Ference Lamp, die in 2008 het stokje overnam van de huidige CEO van SNS Reaal Ronald Latenstein, zegt in het FD: ' Waren het eerst alleen banken en verzekeraars die in de problemen zaten, inmiddels lijkt zelfs de Europese munt op het spel te staan.'

Toekomst euro

CFO Ference Lamp van SNS Reaal vervolgt: 'Als de euro klapt, en daar moet je niet niet aan denken, moet het hele financiële systeem worden genationaliseerd'.

Ference Lamp, CFO SNS Reaal

Daarbij is Lamp bezorgt over de toenemende regelgeving voor financiële instellingen. 'Ik vraag mij af hoe ik voorschriften als Bazel 2, Sepa en Solvency 2 door de organisatie moet loodsen zonder mensen over de kling te jagen'. Volgens de SNS Reaal CFO is 'iedereen is nu al chronisch oververmoeid'.
Loopbaan Lehman Brothers
De Curaçaoënaar Ference Lamp heeft een ruime ervaring in de financiële dienstverlening. Voor hij aan de slag ging bij SNS Reaal werkte hij ruim 8 jaar voor Lehman Brothers in Nederland en de Benelux.

Ference Lamp & Lehman Brothers

Lamp wordt gezien als een van de oprichters van de Nederlandse Lehman Brothers vestigingen. In zijn laatste functie was hij actief als managing director van de Financial Institutions Groep Benelux.

Lees ook:

> Biografie Ference Lamp, CFO SNS Reaal
> Ference Lamp nieuwe CFO SNS Reaal
> SNS Reaal gaat 600 mln euro vrijmaken, krijgt uitstel terugbetaling
> SNS Reaal gaat zijn beleggingsfondsen verduurzamen
> Lehman Brothers vraagt uitstel van betaling aan

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook