Van Lanschot CEO Floris Deckers verlaagt salaris top

Van Lanschot CEO Floris Deckers verlaagt salaris top

07-05-2010 Floris Deckers, de bestuursvoorzitter van Van Lanschot, krijgt 50.000 euro minder loon dan eerder was bepaald. Ook de overige bestuurders zullen wat minder salaris ontvangen over 2010.

De salarisverlaging van de bankbestuurders is een reactie op de maatschappelijke kritiek die Van Lanschot kreeg na een eerder aangekondigde stijging van de lonen. De onafhankelijke bank moet zich vanaf 2010 meten met de Code Banken.

Jaarlijkse bonus
Een direct gevolg hiervan is dat de jaarlijkse bonus niet meer dan het vaste salaris mag zijn. Dit heeft gevolgen voor de jaarlijkse inkomsten van het bestuur bij Van Lanschot, dat tot 2009 meer dan het dubbele jaarsalaris als bonus ontving.

Initiatief Floris Deckers
Een loonstijging zou deze ingreep van de bonusverlaging minimaliseren, maar daar waren de vermogende klanten bij Van Lanschot het niet mee eens. De bank heeft over 2009 namelijk geen dividend uitgekeerd aan zijn klanten, omdat het dat jaar een nettoverlies van 14,8 miljoen euro leed. Volgens president-commissaris Tom de Swaan was het Floris Deckers zelf die voorstelde de toplonen wat af te zwakken. Deckers zal over 2010 een salaris van 650.000 euro ontvangen.

Code Banken
De Code Banken, die 1 januari 2010 in werking is getreden, geeft regels op het gebied van de raad van commissarissen, de raad van bestuur, risicomanagement, audit en het beloningsbeleid. De Code Banken is van toepassing op alle banken die beschikken over een bankvergunning verleend op grond van de Wet op het financieel toezicht.

Lees ook:
> Leden RvB en RvC Van Lanschot
> Biografie Floris Deckers
> Biografie Tom de Swaan
> Van Lanschot verwerft belang in Gerco
> Arjan Huisman benoemd tot COO Van Lanschot
> Van Lanschot kijkt naar overnamekandidaten

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook