Franca Vossen cro a.i. Triodos Bank

Franca Vossen cro a.i. Triodos Bank

18-03-2022 Triodos Bank heeft op 17 maart 2022 bekendgemaakt Franca Vossen te willen benoemen tot chief risk officer ad interim. Vossen zal de rol tijdelijk overnemen van Carla van der Weerdt.

De raad van commissarissen zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 20 mei 2022 de voordracht van Franca Vossen bespreken. De benoeming zal direct na de vergadering ingaan. Vossen zal de rol voor een periode van maximaal één jaar overnemen van Carla van der Weerdt, die wegens gezondheidsredenen naar verwachting een herstelperiode van een jaar nodig heeft.

Franca Vossen is momenteel commissaris bij Coöperatie VGZ en MeDirect Bank S.A. Eerder vervulde Vossen de rol van chief risk officer bij onder meer LeasePlan, DLL en Fortis Investments. Daarnaast bekleedde zij diverse internationale managementfuncties in risk en finance bij financiële instellingen als ABN Amro, ING en de Lage Landen.

Jeroen Rijpkema, ceo en voorzitter van de raad van bestuur van Triodos Bank, laat weten samen met de rest van de raad van bestuur uit te kijken naar de samenwerking met Franca Vossen. Rijpkema: 'Franca Vossen brengt veel kennis en ervaring mee. En net zo belangrijk, ze is zeer toegewijd aan de missie van Triodos Bank. We wensen Carla van der Weerdt het allerbeste in de komende periode en een goed en volledig herstel.'

De Nederlandsche Bank heeft reeds ingestemd met de voorgenomen benoeming en de ondernemingsraad van Triodos Bank is in kennis gesteld. Bij goedkeuring door de raad van commissarissen zal de raad van bestuurd bestaan uit Jeroen Rijpkema (ceo), Andre Haag (cfo), Franca Vossen (cro), Jacco Minnaar (cco) en Nico Kronemeijer (coo).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook