Frank de Grave werd ontslagen door Dirk Scheringa

Frank de Grave werd ontslagen door Dirk Scheringa

15-10-2009 Oud-minister Frank de Grave die in mei 2009 als financiële topman bij DSB vertrok, blijkt ontslagen te zijn door Dirk Scheringa. De Grave was het niet eens met de tientallen miljoenen euro's die Scheringa uitgaf aan sport en kunst. Dat schrijft de Telegraaf donderdag.

Toen Frank de Grave vertrok bij DSB zou dit zijn omdat er ‘een onvoldoende match was in de persoonlijke verhoudingen'. In werkelijkheid schrok De Grave enorm toen hij de boekhouding van DSB zag. Vanwege zijn kritische houding en lastige vragen die hij stelde in de raad van bestuur moest hij opstappen van Dirk Scheringa.

Onvolkomenheden DSB
Frank de Grave werkte nog maar twee maanden bij de DSB Bank. Na zijn ontslag bracht hij De Nederlandsche Bank (DNB) op de hoogte van de toestanden bij de bank. Donderdag bleek ook dat Gerrit Zalm in 2002 al op de hoogte was van de onvolkomenheden van DSB. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) werd ingeschakeld, maar er werd niet ingegrepen.

Opvolger Robin Linschoten
Frank de Grave heeft een grote rol gespeeld bij de ontmanteling van DSB. Zijn opvolger Robin Linschoten wist van de toestanden bij DSB omdat hij eerder in de raad van commissarissen zat. DNB heeft Linschoten gestimuleerd dat hij de baan bij DSB accepteerde, zodat hij de bank misschien nog kon redden.

Pieter Lakeman
Frank de Grave heeft nooit iets over de reden van zijn vertrek willen zeggen, omdat de klanten van DSB volgens hem dan binnen 24 uur al hun spaargeld van de bank zouden halen. Maanden later werd deze ellende echter in gang gezet door Pieter Lakeman.

Lees ook:
> Ondergang DSB: DNB neemt het over van Dirk Scheringa
> Bos start onderzoek naar ondergang DSB
> Scheringa wilde al opstappen bij DSB
> Biografie Frank de Grave
> Biografie Dirk Scheringa

Bron: De Telegraaf

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook