Frank de Grave wordt voorzitter Orde van Medisch Specialisten

Frank de Grave wordt voorzitter Orde van Medisch Specialisten

22-10-2010 Frank de Grave is voorgedragen door het bestuur van de Orde van Medisch Specialisten als algemeen voorzitter. Hij zal de huidige voorzitter Willem van der Ham opvolgen, wiens driejarige voorzitterstermijn in december is verstreken.

Frank de Grave (1955) bekleedde diverse politieke functies. Zo was hij onder andere lid van de Tweede Kamer, wethouder (van financiën) en loco-burgemeester van Amsterdam, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid  en minister van Defensie.

Nederlandse Zorgautoriteit
Van april 2004 tot oktober 2006 was De Grave voorzitter van CTG (College Tarieven Gezondheidszorg). Van oktober 2006 tot maart 2009 was De Grave voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

DSB
Hierna werd De Grave een korte periode, van maart tot mei 2009, CFO van DSB. Vanaf november 2009 is De Grave bestuursadviseur van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Deze functie legt De Grave neer als hij bij de Orde van Medisch Specialisten aantreedt.

Zelfstandig adviseur
Daarnaast is de De Grave onder andere zelfstandig adviseur bij De Grave Advies en Bestuur en is hij voorzitter van de raad van commissarissen van Woningbouwcorporatie De Key. In april 2010 werd De Grave benoemd als voorzitter van het coöperatiebestuur PGGM.

Lees ook:
> Biografie Frank de Grave
> De Key doet aangifte tegen oud-directeuren
> Frank de Grave werd ontslagen door Dirk Scheringa

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook