Frans Keurentjes vertrekt als voorzitter rvc FrieslandCampina

Frans Keurentjes vertrekt als voorzitter rvc FrieslandCampina

04-02-2021 Frans Keurentjes vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina met ingang van 16 juni 2021. Dat maakt het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. bekend op 3 februari 2021. 

Sinds 2006 is Frans Keurentjes lid van de raad van commissarissen van FrieslandCampina, en sinds 2016 voorzitter. Per 16 juni 2021 legt hij zijn rol neer als voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina B.V. en als voorzitter van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. Keurentjes laat weten het voorzitterschap als een eervolle functie te hebben ervaren die hij met veel passie en plezier heeft uitgevoerd. ‘Dit moment, halverwege mijn laatste termijn, beschouw ik als het juiste moment om de voorzittershamer over te dragen. Ik ben trots op wat we de afgelopen roerige jaren samen hebben bereikt, ook al was het niet altijd even makkelijk’, laat Keurentjes weten.

Keurentjes zal opgevolgd worden door Erwin Wunnekink. Wunnekink is sinds 2009 lid van de raad van commissarissen en werd in 2016 benoemd tot vicevoorzitter. Sandra Addink-Berendsen zal de rol van vicevoorzitter op zich nemen. Sinds 2014 is zij lid van de raad van commissarissen van FrieslandCampina.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook