Frans van Houten volgt Kleisterlee op als nieuwe topman Philips

08-07-2010

Frans van Houten volgt Kleisterlee op als nieuwe topman Philips

Philips krijgt Frans van Houten als nieuwe topman. Hij volgt Gerard Kleisterlee op, die per 1 april 2011 met pensioen gaat.

Frans van Houten is momenteel adviseur van ING. Zijn taak was om de splitsing van bank- en verzekeringsactiviteiten te leiden. Nu van Houten vertrekt naar Philips zal zijn werk overgenomen worden door Eric Robles, die sinds 1985 in dienst is bij de bank.

Frans van Houten terug naar Philips
Hoewel Frans van Houten in april 2011 Gerard Kleisterlee zal opvolgen, treed de beoogd topman op 1 oktober aanstaande in dienst bij Philips. In september 2006 zat van Houten ook in het bestuur van het elektronicaconcern.

Loopbaan bij NXP
Na zijn periode bij Philips trad Frans van Houten in dienst bij NXP Semiconductors. Van 2006 tot 2009 was hij CEO en president van het bedrijf. Nadat de chipmaker door hoge schulden failliet ging, vertrok van Houten naar branchegenoot ASMI. Daar verzorgde hij een herstructureringsprogramma.

Lees ook:

> Biografie Frans Van Houten
> Biografie Gerard Kleisterlee
> Gerard Kleisterlee: ín tijden van crisis moet je zichtbaar zijn'
> Frans van Houten gaat spliting leiden ING
> Frans van Houten stap op als CEO van NXP semiconductors

Meer over Frans van Houten

CEO Frans van Houten: ontslagen Philips onvermijdelijk

CEO Frans van Houten: ontslagen Philips onvermijdelijk

Het saneringsplan van Philips, waarbij 1.400 banen in Nederland verdwijnen, is onvermijdelijk in de wedloop met veel slankere concurrenten zoals het Koreaanse Samsung.

Frans van Houten zet mes in overheadkosten Philips

Frans van Houten zet mes in overheadkosten Philips

Philips CEO Frans van Houten grijpt het nettoverlies van 1,3 miljard euro aan om de geplande cultuuromslag bij het elektronicaconcern versneld door te voeren.

Interview met Frans van Houten

Frans van Houten (Philips): 'De transformatie duurde te lang'

Frans van Houten (Philips): 'De transformatie duurde te lang'

Onder leiding van Frans van Houten transformeerde gloeilampen- en cassettebandjesmoloch Philips tot wereldspeler in gezondheidstechnologie en duurzame verlichting. Het innovatieve karakter van het bedrijf werd onlangs beloond met de Koning Willem I Prijs. ‘Ik wil versneld aan de toekomst bouwen.’

Raad van Bestuur in 2019

Raad van Bestuur in 2019

Stel je eens voor dat je in de raad van bestuur zit van een onderneming in het jaar 2019. Hoe oud ben je dan, hoe hard werk je en wat is de rol van de CEO? Negen managers, ondernemers en studenten verplaatsen zich in deze situatie tijdens de ‘futuring’-sessie van Management Scope.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook