Frans van Houten gaat splitsing ING leiden

Frans van Houten gaat splitsing ING leiden

21-12-2009 Frans van Houten, de voormalige CEO van NXP, is door ING aangesteld om de splitsing van de bank-verzekeraar te leiden. Van Houten is begin december benoemd, aldus ING.

In oktober maakte ING bekend zijn bank- en verzekeringsactiviteiten te gaan opsplitsen. ING komt hiermee tegemoet aan de eisen van Eurocommissaris van Mededinging  Neelie Kroes nadat ING 10 miljard euro staatssteun had gekregen.

Back to Basics-plan
Als onderdeel van het Back to Basics-plan zal ING onder meer alle verzekeringsactiviteiten, vermogensbeheer en de Amerikaanse internbank ING Direct afstoten.

Herstructureringsprogramma
Frans van Houten stapte eind 2008 op als CEO en president van NXP Semiconductors nadat de omzet bij de chipmaker was ingestort en de schuld was opgelopen tot 6 miljard dollar. Sinds zijn vertrek bij NXP werkte van Houten als adviseur voor chipbedrijf ASMI. Daar organiseerde Van Houten een herstructureringsprogramma.

Jan Hommen
Onder andere vanwege zijn verleden bij NXP heeft ING voor Van Houten gekozen. 'Het is een voordeel dat hij een neutrale buitenstaander is met ervaring op dit gebied', zei de woordvoerder van ING. Van Houten rapporteert aan ING-topman Derde kwartaal ING: 499 miljoen euro nettowinst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook