Friedrich Fröschl

Friedrich Fröschl


Personalia

Naam: Friedrich Fröschl

Nationaliteit: Duitse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact

Loopbaan Friedrich Fröschl

  • 2011 - 2019 Commissaris, ICT Group
  • 1998 - 2004 Lid raad van bestuur, Siemens
  • 1991 - 1994 Directeur Centraal Europa , Computer Sciences Corporation

Opleiding Friedrich Fröschl

  • MBA, INSEAD Business School
  • 1970 – 1975 Natuurkunde
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Overige vermeldingen

Friedrich Froeschl is de oprichter en managing partner van Hi Tec Invest Inc, een M&A advies en consultancy boutique voor de IT sector, in New York (USA) en München.

MphasiS
Daarbij is Froeschl voorzitter van de Raad van Commissarissen van MphasiS Ltd, het op vijf na grootste beursgenoteerde IT-Services bedrijf van India.

Naast zijn hoofdfuncties is de Duitse Friedrich Froeschl werkzaam als adviseur voor diverse (IT) ondernemingen in Silicon Valley in de Verenigde Staten en lid van het nominatie comité TEC Pioneers van het World Economic Forum te Zwitserland.

CSC
In de jaren ’90 stond Froeschl aan het hoofd van Computer Sciences Corporation (CSC) - Centraal Europa. Hij wist de organisatie op de kaart te zetten door een overname van CSC buiten de VS.

Voor zijn carrière bij CSC vervulde Friedrich Froeschl verschillende managementposities bij Ditigal Equipment Europa en bij MesserschmidtBoelkowBlohm (nu EADS).

ICT Automatisering
Per 30 mei 2011 is Froeschl benoemd tot lid van de Raad van commissarissen van ICT Automatisering samen met Theo van der Raadt (CEO NDC Mediagroep).

Volgens ICT Automatisering past Fredrich Froeschl uitstekend in het profiel van de RvC, vanwege zijn brede ervaring met de Duitse markt maar ook internationaal in de technologie en IT sector.

facebook