Godfried van der Lugt stapt uit commissariaat ING

Godfried van der Lugt stapt uit commissariaat ING

25-01-2011 Godfried van der Lugt stapt per direct uit de Raad van Commissarissen van ING. Dat meldt de bank-verzekeraar vandaag in een persbericht.

Hoewel Godfried van der Lugt zijn termijn pas in mei 2011 zou aflopen, na de Algemene vergadering van Aandeelhouders, laat ING Groep weten dat hij vanwege persoonlijke omstandigheden het commissariaat van de bank verlaat.

Godfried van der Lugt
Het vertrek van Godfried van der Lugt is volgens ING gerelateerd aan een persoonlijke kwestie tussen de Nederlandse belastingdienst en de commissaris.

De Nederlandsche Bank
Ondanks dat deze kwestie inmiddels is verholpen, heeft De Nederlandsche Bank Van der Lugt geïnformeerd dat zij een nieuwe beoordeling van de commissaris in gang willen zetten. Dit heeft Van der Lugt doen besluiten zijn functie als ING commissaris per direct neer te leggen.

Topman ING
Van 1998 tot 2000 was Van der Lugt bestuursvoorzitter van ING Groep. In 2001 nam hij zijn intrede als lid van de Raad van Commissarissen van de bank-verzekeraar.

Van der Lugt, commissaris ING

Godfried van der Lugt zou in april 2010 al met pensioen. Op verzoek van de bank- verzekeraar besloot de voormalig bestuursvoorzitter van ING Groep nog een jaar aan te blijven als commissaris van ING.

Vertrek Jackson Tai
Eerder deze maand nam ook Jackson Tai afscheid van het commisariaat van ING. Reden van het plotselinge vertrek van Tai was zijn benoeming als non-executive director (toezichthouder in het bestuur - one tier board) van de Bank of China.

Lees ook:
> Biografie Godfried van der Lugt
> Commissaris Jackson Tai verlaat ING per direct
> ING topman Jan Hommen: Commissaris in moeilijke tijden
> Top 50 machtigste commissarissen 2011
> Toezicht DNB ondergaat cultuurverandering

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook